Зумба: как да се научим да се обичаме?

Всички са чували за зумба, но много малко са я преживели истински…

Какво е зумба?

Зумба е фитнес танц, вдъхновен от латино ритмите. В него са включени елементи от салса, бачата, самба, хип-хоп, индийски танци и други. Зумба те зарежда с енергия и настроение, което продължава дълго след като приключи тренировката.

В общи линии това е зумба от гледна точка на повечето хора…

Зумба е парти, зумба е настроение – зумба е жажда за живот!

Когато влезеш в залата, си в един друг свят. Зумба не е като останалите спортове. Тя иска цялото ти внимание, хъс, усмивка. Иска сърцето ти. Защото за да може тялото да танцува, първо трябва сърцето да се усмихва.

Кийп калм анд зумба
снимка: Pinterest.com
Колкото и да си изморен, кисел, стресиран и претоварен, зумба не те оставя намира, докато не се усмихнеш широко. Стъпките са лесни, а докато ги изпълняваш, слушайки музиката, се пренасяш на незнайни места. Представяш си, че си в Рио де Жанейро и участваш в карнавала, или пък в Куба, в Хавана… А може би на някой тайнствен остров или в джунглата… Със зумба всичко е възможно. Може да си навсякъде, без да се налага да правиш крачка встрани…

зумба
снимка: Pinterest.com

Зумба е живот!

Откакто започнах да се занимавам със зумба, животът ми се промени. По-леко приемам разочарованията, усмихвам се повече, живея пълноценно. Защото може би, там, между танците, открих частица от себе си, която бях забравила. Научих се да обичам себе си. Научих се, че преди да обичаш другите, трябва да обичаш себе си. Защото ти си важен. Наслаждавай се на живота, радвай се на красотата му. Обичай себе си своя живот!

Ето тук може да видите примерно клипче със зумба.

 

Ако искате да се потопите в магията на зумба, може да посетите тренировка на спортен клуб „Актив“, където усмихнатите инструктори ще ви заредят с много ентусиазъм и желание за танци. Клубът се намира на стадион „Васил Левски“ в София. Повече информация за тренировките може да видите тук.

зумба хепи ауър
снимка: Pinterest.com
Прочети още:

Кои са най-предпочитаните женски спортове днес?

Как да имаме стегнати ръце?

5 лесни начина естествено да повишите тонуса си

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.