Тенденции при грима есен-зима 2017

Сезон есен-зима 2017 – тенденции при грима

Нов сезон е на прага ни и е време да се запознаем с най-новите тенденции при грима, с чиято помощ ще сме свежи и красиви през есента и зимата.

Съвършено (не)съвършени устни

Уморихте ли се червилото ви постоянно да се изтрива и да се налага да го повтаряте отново и отново? Този проблем вече е минало. Според тенденциите при грима за 2017 колкото по-несъвършено е червилото, толкова по-добре. Това е търсеният ефект според модните специалисти.

тенденции при грима 2017
снимка: vogue.co.uk

Ефектът „размазан молив“ за по-изразителен поглед

Дръзко подчертани очи – белег на есента и зимата. Котешки поглед – за най-изразителните очи. Черният молив е задължителен в несесера ви за гримове през сезон есен/зима 2017, според миланските гримьори. Не се притеснявайте, ако се размаже. Специалистите дори съветват да слагате повече в гънките на окото за по-добър ефект.

тенденции при грима есен/зима 2017
снимка: vogue.co.uk

Фокус върху „Банана“

За тези, които не знаят, „банана“ се нарича онази част от клепача на окото, върху чиято извивка поставяме молива за очи или очната линия, за да придадем ефекта „широки очи“. Мошино и Шанел се вдъхновяват от анимационните герои с огромни очи и предлагат да използваме контрастни цветове на молив за очи и сенки, за да подчертаем окото.

банана
снимка: vogue.co.uk.

Минимализъм

Минимализмът е една от водещите тенденции при грима за сезон есен/зима 2017 г. При него фокусът е върху блестящата кожа. Какво значи това? Добър тен, свежа визия, добре оформени вежди и изящни мигли.

Колкото по-малко контраст има, толкова по-ефектно ще е, според модни специалисти.

минимализъм при грима
снимка: vogue.co.uk

Секси мигли

Урокът, на който ни учат модните тенденции при грима за сезон есен/зима 2017, е че няма средно положение. Колкото повече туш по миглите, толкова по-добре. Изчистена визия, добре оформени мигли, които да привличат погледа на околните – вдъхват стил и очарование.
тенденции при грима
снимка: vogue.co.uk

 

Прочети още:

Грим през различните сезони – част втора

7 трика за професионален грим

Интересен грим за всеки тип очи

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.