Празнични салфетки – 5 прекрасни идеи за вашата коледна трапеза

Как да декорирате празничната трапеза? Освен красивите цветя, свещи, покривка, нуждаете се от… салфетки! Точно така, с тях вашата маса ще има завършен вид, ще създава топлина и уют към празничното настроение.

5 идеи за интересни празнични салфетки

Един полезен съвет от нас – ключът за красотата на празничните салфетки се крие в… сгъването им. Представяме ви няколко интересни идеи, които да използвате и да зарадвате гостите и семейството си.

Красиви празнични салфетки с елха

Зеленото е подходящо за сезона. Така че, ако вашите салфетки са зелени, приложете съвети, показани в картинката, за да направите една красива елха от салфетки. Най-добре е чинията ви да е червена или  бяла, за да има контраст.
празнични салфетки
снимка: Pinterest.com

 

Червеното е коледно… и красиво!

Какво ще кажете за красива червена панделка, сякаш току-що паднала от чувала на дядо Коледа? Чудесна е, нали! И толкова лесно се прави. Опитайте стъпка по стъпка и си направете красиви червени панделки за коледната трапеза.

панделки салфетки
снимка: Pinterest.com

Елхичке, зелена, в гората родена….

Ето и още един вариант за празнични салфетки с елхичка. Нужни са ви няколко салфетки, които са сгънете по показания начин и … готово!

зелена елхичка 2
снимка: Pinterest.com

Красиво коледно цвете от салфетки

Както казахме, червеното винаги е на мода.. Особено тази зима. Направете тези красиви коледни салфетки, които наподобяват коледно цвете, и изненадайте гостите си в Светлата нощ.

червено коледно цвете
снимка: Pinterest.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Червени салфетки и бели облачета

Още идеи за червените салфетки в комбинация с бели облачета. Как да си ги направите? Сгънете салфетки, а в края им поставете облачетата. Тях пък може да направите като изрежете от бял картон или друга хартия.

празнични салфетки с облачета
снимка: Pinterest.com

Внесете уют и коледно настроение на вашата празнична трапеза с тези красиво сгънати салфетки! Светли празници и много любов!

Прочети още:

Рецепта за вкусни и лесни коледни курабийки

Лесна коледна украса за вашия дом

7 идеи за подарък за нея

Посетете нашата фейсбук страница за още интересни неща

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *