Юли с мечти за море, аромат на зрели кайсии и любов по италиански

Вече сме във втората седмица на един от най-любимите ми месеци – юли! Мина „джулая“, слънцето щедро ни изпраща своята любов (дори повече от нужното) и всеки ден е ново начало да бъдем по-добри, по-щастливи и по-обичащи хора.

Нетипично за изключително организиран човек тази година донякъде се оставих на течението. Не планирах лятната си почивка, защото още в края на май имах възможността да релаксирам на Йонийското крайбрежие край Пулия.  Моите 10 причини да се влюбя в Пулия може да прочетете тук. Тогава започна да ме гложди и идеята за по-задълбочено опознаване на културата на Италия, която винаги ми е била присърце.

Юли го запазих за осъществяването на една моя дългоотлагана мечта, а нейното име е ИТАЛИАНСКИ.  Без много да му мисля, записах курс за начинаещи, където попаднах на точното място. Обстановката, любовта към езика, неговото звучене, културата и въобще всичко, ме кара да мисля, че направих правилния избор за себе си. Макар говоренето на италиански все още да ми е трудно, а преподавателката да е италианка, това ме мотивира повече от всякога да усвоя магията на словото. Защото ученето на италиански е като опознаване на самия себе си.

Юли се оказа доста натоварен. От една страна уроците по италиански, които са два пъти седмично по 4 часа, от друга – празници, рожденни дни, сватби. Все приятни поводи за празнуване. Защото какво е животът, ако не един безкраен празник, в който самите ние сме главни действащи лица! И макар да планирах лежерен и спокоен летен месец, далеч от отговорностите на ангажираността, с повече интересни книги и време за писане, посветен на спокойствие и повече време за себе си – това пак не ми се случи. Може би не съм такъв човек. Може би имам нужда от адреналин, за да се чуствам жива. А може би сега е моментът да случвам това, което бъдещето чертае за мен.След изтощитителната първа седмица от месеца, белязана с делнична сватба с много емоции, танци и високи температури, през италианското предизвикателство, събота беше денят, в който да се отдам на заслужен релакс. А какво по-хубаво от съботно-неделник кулинарни подвизи!

Обзе ме изключително желание за сладкарски изкушения с кайсии. Ще попитате защо с кайсии. Защото се сдобих с тях по случайност и беше редно да ги оползотворя по най-добрия начин. А той е – лесен и бърз десерт с кайсии. Подробната му рецепта може да прочетете тук.

Очаквайте скоро и кекс с кайсии.

Мидички

Вярвам, че лятото е времето, в което преоткриваме по нов начин кои сме всъщност. Тогава мечтаем смело и дръзваме да осъществим онова, за което дълго и тайно сме отлагали!

А вие дръзвате ли да споделите най-съкровената си мечта?

До нови срещи,

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *