15 неща, които всяка дама трябва да носи на лятна почивка

Кои са онези неща, които „задължително“ трябва да приготвим за нашата лятна почивка?

Спрей против комари, кърлежи? Тук. Лосион против изгаряне? Тук…

Когато плануваме лятна почивка е хубаво да сме подготвени за всичко. За съжаление, няма как за 1 седмица или по-малко да примъкнем всичко със себе си. Кое е онова, без което не може нашата лятна почивка? Най-важните неща, без които животът ни би бил немислим? Четка за зъби? Паста? Дезодорант против изпотяване… Нека видим важният списък с 15 неща за всяка дама на лятна почивка. Защото удоволствие и спокойствието от почивката идват едва след като сме планираме добре всичко преди нея.

1. Алкохолни кърпички. Макар да предпочитаме да използваме мокри кърпички без алкохол, то за нашата лятна почивка трябва да имаме с алкохол. Защо? Защото са идеален дезинфектант, както и чудесен начин да използваме спирта, за да запалим огън, ако сме на палатки или в гората.

2. Медицинска карта. Особено ако пътувате в чужбина, ви е нужна медицинска карта или застраховка, за да сте спокойни, че сте защитени във всяка ситуация.

3.Торбички. Винаги са от полза – не само за събиране на вещи, боклук, но и ако се появи изненадващ дъжд, а вие нямате чадър.

15 неща за лятна почивка
снимка: Pinterest.com

4. Клечки за уши, намазани с вазелин. Идеални за запалване на огън, защото всъщност вазелинът представлява гориво.

5. Попивателна гъба/кърпа. Макар да не ви се вярва, може да ви се наложи бързо да подсушавате нещо: телефон, камера или др. Затова ви е нужна тази кърпа.

6. Сигнално огледало. За всеки случай.

7. Водоустойчиви лепенки. Те ще предпазят раните ви от водата.

8. Противоалергично. Никога не знаете каква алергия може да получите. От слънцето, от водата, от гората. Затова, най-добре се запасете с лекарства. А и там, където отивате, може да няма аптека…

9. Сгъваем джобен нож.  Изключително удобен за рязане в полеви условия, за отваряне на всякакви кутии. Малък и практичен, не заема много място, а и е средство за защита от нападатели.

10. Запалка. За огъня и за какво ли още не – нужна ви е  запалка.

11.Протеиново барче. Тялото може да издържи няколко седмици без храна, но е добре да се запасите, в случай на необходимост. Протеиновото барче е идеално за вашата лятна почивка. Вкусно, малко и практично за гладни хора.
12. Свирка. В случай на инцидент или необходимост от помощ, свирката върши чудесна работа. Особено ако карате лодка.

13.Таблетки за стомах. Всякакви бактерии върлуват на открито. Затова, запасете се.

14.Носна кърпа и няколко безопасни игли. Носната кърпа от плат помага при всякакви ситуации. Ако прегреете, може да я намокрите и увиете около врата си, за да намалите температурата. Можете да я използвате като кърпа за глава срещу слънцето, или пък да се превържете, ако пострадате. Тази многофункционалност на кърпата в прави задължителен елемент от вашата лятна почивка, мили дами.

15.Таблетки за пречистване на водата. Ако отивате на място, където водата не е питейна, или пък не сте така доверчиви, вземете си таблетки за пречистване. Или кана/шише с филтър, което ще се погрижи за това водата да е достатъчно годна за пиене.

Тези 15 неща не заменят слънчевите очила, шапката и дрехите ви, но са важни, особено ако почивате на открито или далеч от града. Подсигурете се, за да имате една спокойна и щастлива почивка сред природата.

 

Прочети още:

Как да предпазим кожата си от слънцето през лятото?

Удобни и красиви обувки по време на пътуване

Как да подредим багажа за почивката?

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.