9 здравословни неща, които да направиш за тялото си това лято

Какво представлява тялото ни?

Тялото ни е нашият храм. Нашата външна обвивка за света. Трябва да я пазим добре, за да ни е в услуга по-дълго време. Лятото е трудно, защото времето е горещо и често ни липсва енергия. Как да си я набавим и да помогнем на тялото ни да се чувства по-добре?

 

Направи си идеалната лятна салата

Избери най-свежите зеленчуци и ги включи в салата. Наслади се на своето произведение и го сподели с приятелите си. Вижте нашите предложения за 7 летни салати тук.

идеалната лятна салата за нашето тяло
снимка: Pinterest.com

Всяка сутрин пий чаша чай

Чаят (особено някои специални видове китайски чай) е антиоксидант. Така пречистваме тялото си от сутринта и му даваме чудесен старт за един прекрасен ден.

чаят е антиоксидант за тялото ни
снимка: Pinterest.com

Стой с главата надолу

Ако не сте бременна и нямате високо кръвно налягане, се препоръчва от време на време да поседите с главата надолу. Буквално 🙂 Така подобрявате притока на кръв до различни части на тялото. Не е опасно, спокойно. Дори е забавно.
Хапвай богата закуска

Закуската е едно от основните ястия за деня ни. Нека е вкусна, богата и да снабди тялото ви с нужната енергия за деня.

богата закуска за тялото
снимка: Pinterest.com

Повече любов

Любовта, ласките и емоциите ни зареждат с позитивна енергия. Споделяйте ги с любимите хора и ще усетите прилив на щастие и енергия към вашето тяло.

Изпечи си вкусно брауни

Какво по-хубаво от вкусно домашно брауни!

вкусно домашно брауни
снимка: Pinterest.com

Спортувай по свой си начин

Изберете вашия спорт и вашите дни за тренировки. Не е нужно да е в зала, достатъчно е да е 2-3 пъти седмично, за да се чувствате добре. Така се отблагодарявате на тялото си за всичко, което ви дава.

Спи повече

Сънят е жизненоважен за нашето съществуване. Не го пренебрегвайте. За да функционира добре тялото ви през лятото, се нуждаем от достатъчно сън. Само така сме истински щастливи.

Яж плодове

Сезонът на свежите плодове. Избягвайте захарта, наблегнете на плодовете. Те са най-добрият източник на енергия и удоволствие за вашето тяло през лятото.

 

Прочети още:

Летен хранителен режим

Бързи и лесни рецепти за летни салати

Какво да ядем, за да бъдем по-щастливи?

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.