Идеалната лятна почивка на морето – какво ни е нужно?

Списък с това какво да вземем за лятната си ваканция

или как разумно да планираме багажа си

Всеки обича поглъщащата еуфория от наближаващото пътуване. Особено ако то е дългоочаквано. За съжаление, никой обаче не подхожда със завиден ентусиазъм към подреждането на багажа. За дамите този момент е същинска война: едни дрехи са по земята, други в гардероба, трети са уж прилежно сгънати, но заемат твърде много място. Какво да облека? Кои обувки да взема? Ох, май пропускам нещо!!!

Всеки от нас е изпадал в подобна ситуация. Спасението от нея се крие в добрата предварителна организация. Или иначе казано: изгответе си списък, мили дами. Да, точно така – истински дълъг списък. С дрехи, с обувки. Нека това да се случи до седмица преди заминаването ви.

Ако имате деца или домашни любимци, с които ще пътувате, то вашият багаж е най-малкия проблем. Необходимо е да се уверите, че сте подготвили всичко нужно за децата – от подходящи дрешки, лекарства, храна до пособия за щастлива игра в пясъка. Да, винаги има шанс нещо да се забрави, но ако подхождате отговорно и комплексно към ситуацията, то всичко ще бъде наред и няма да се изнервяте допълнително.
Направете си списък с най-важните неща, които трябва да вземете

Такива са:

  • бански
  • плажни чехли
  • кърпа за плаж
  • препарати за слънцезащита
  • лекарства
  • тоалетни принадлежности, гримове

По отношение на банския: подсигурете си повече от един чифт.
Ако ползвате половинки, то нека да са поне 2 чифта. Всичко се случва – може да се скъса, да не изсъхне, да го изцапате. Подсигурете си допълнителен чифт бански за всеки случай.

spisykсписък какво да взема

След тях идва моментът с дрехите. Вземете си най-много бельо, защото когато времето е топло, предпочитаме да си вземаме душ по-често. А едва ли ще имате желание да перете, докато сте почивка. Затова за всеки ден от вашия престои бройте по два чифта бельо за всеки случай.

Тениски и блузи

Колкото дни ще стоите умножете по 1.5. Толкова тениски вземете със себе си. Например, ако почивката ви е една седмица, вземете 8-9 тениски, или например 4 потника и 4 тениски.

Къси панталони

Брой дни, умножени по 0.5.

Рокли

Тук ситуацията става сложна. В зависимост от курорта, където отивате, трябва да прецените. За една седмица 3 рокли са напълно достатъчни. Комбинирайте по един чифт обувки и бижута за всяка от тях. Не забравяйте да подберете и подходяща връхна дреха, защото вечер, особено по морето, става доста хладно.
какво необходимо да взема за лятната ваканция дрехи

Чехли, обувки, сандали

Тук ива практичната част. Вземете си чифт чехли за плаж, такива, с които ще излизате и едни затворени обувки – в случай на лошо време. Ако няма да носите рокли, които изискват официални обувки, затворените ви обувки могат да са тип пантофки. Ако пък сте повече по спортното облекло – тогава изберете маратонките. Те никога няма да ви подведат.

какви гримове да вземем за лятната почивка

Шапка и слънчеви очила

Задължително не пропускайте тези важни аксесоари. Слънцето е много силно, затова е необходимо да носите шапка на плажа, а и в обедните часове. Същото важи и за очилата. Без тях ще ви е трудно да се насладите на слънчевия ден.

След като изготвите вашите списъци, започнете да подреждате всичко необходимо. Използвайте максимално пространството – сгънете прилежно, а ако се наложи – използвайте торби за вакумиране. Така ще спестите място,но ще ви е трудно, когато се налага да разопаковате и да подреждате.

В крайна сметка почивката е изживяване. Важно е вие как се чувствате, а не как сте облечени и какво носите.

багаж за почивката на морето

На някои хора им е нужно единствено плаж, море, вълни, бански, очила и усмивката на човека до себе си, за да са щастливи. А вие от тях ли сте?

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *