Как да предпазим кожата си от слънцето през лятото?

Нашата кожа е външната обвивка на тялото ни. Трябва да внимаваме и да полагаме достатъчно грижи за нея, тъй като е много чувствителна. Именно кожата е тази, която старее най-бързо при жените. Факторите могат да бъдат много: стрес, консумация на алкохол, цигари, неподходящи продукти за лице, недостатъчна грижа и не на последно място – твърде голямо излагане на слънце.

защита от слънце

Лятото е сезонът, когато най-често страдаме от слънчеви изгаряния или други заболявания в следствие от слънцето. Какво можем да направим, за да се предпазим от слънцето през лятото?

Как да се чувстваме защитени на слънце?

Най-важното е когато излагаме кожата си на слънце, тя да бъде предпазена със слънцезащитен продукт: крем или спрей с висок фактор. По този начин няма да изгорите и да имате неприятно болезнено усещане по цялото тяло. Избирайте продукти, които са известни и доказани на пазара. Само така ще сте сигурни, че наистина кожата ви е предпазена от UV лъчите.

Прилагайте слънцезащитния продукт върху всяка част от тялото си, която е изложена на непосредствена слънчева светлина.

Ако сте на почивка и излагането ви на слънце включва потапяне във вода, то тогава след всяко излизане от морето или басейна е необходимо отново да се намажете със слънцезащитния продукт. Някои продукти са водоустойчиви, но въпреки това е хубаво на всеки 3 часа да прилагате нов слой.
Кожата на лицето е много чувствителна. Затова за нея избирайте специални продукти за лице. Тенденциозно те са с по-висок фактор.

След излагане на слънце, използвайте продукти за след плаж. С тях ще хидратирате кожата си и ще се чувствате по-добре.

как да се предпазим от слънцето

Избягвайте да сте навън, изложени на слънце в часовете между 12 и 16, тъй като слънцето е много силно. Ако все пак ви се налага, носете шапка или стойте на дебела сянка. Консумирайте течности и се мажете с подходящи продукти.

За да сме защитени на слънце, е необходимо да подходим отговорно към себе си. Колкото и да ни се струва, че слънцето е наш приятел, то не е точно така. Именно слънцето е причината за появата на лунички, тъмни петна и други по кожата ни. Затова, мили дами, внимавайте.

как да предпазим кожата си от слънцето

Подсигурете спокойствие за вашата кожа, защото именно тя е тази, която остарява най-бързо. А ние искаме да сме винаги млади и красиви, нали?

 

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *