5 сериала, които да не пропускаме през октомври

Есента се усеща с пълна сила, но какво ни е отредено да гледаме този сезон? Кои сериали се завръщат при нас този октомври? Ето ги нашите предложения за 5-те сериала през октомври, които да не изпуснете…

Свръхестествено, сезон 13

Фаталният сезон 13 на мега сериала „Свръхестествено“ е със стартова дата 12 октомври в САЩ. Сезонът ще включва 23 епизода, всеки от които ще се излъчва в четвъртък вечерта, а финалният епизод е планиран за май, 2018 г. Какво да очакваме от 13-тия поред сезон на сагата за Уинчестър? Дали пак малко не ни станаха твърде банални с техните проблеми и спасявания на света? Съвсем не.

сериали през октомври, свръхестествено
снимка: http://supernatural.wikia.com

Сезон 13 започва точно там, където приключи предходния сезон, а именно:

Първата серия се нарича Lost and Found ( в превод „Изгубени и намерени“) и ни припомня загубата на един от най-обичаните ни лоши герои – краля на Ада, Краули ( в ролята Марк Шепърд). Кастиел също напусна, но всички фенове се надяват да се появи отново (в ролята Миша Колинс). На хоризонта се задава друга лоша звезда и това е Дявола ( в ролята на Луцифер е Марк Пелегрино), които забърка цялата каша само и само да оживее неговия син – нефилимът Джак. Как ще се справят Сам и Дийн с тази ситуация? Какво се случи с Мери – майката на Сам и Дийн? Ще оцелее ли в света на апокалипсиса, рамо до рамо с Луцифер? Всичко това ще видим съвсем скоро, а дотогава… saving people, hunting things, the family business (известна фраза от сериала, превод англ. „да спасяваме хората, да преследваме чудовищата, просто семейния бизнес“).

П.С. Тъй като в България „Свръхестествено“ не се излъчва по телевизионните канали, може да го гледате онлайн през някои приемник.

Официалният трейлър на новия сезон може да видите тук:

 

Живите мърви, сезон 8

Финалът на сезон 7 на зомби сагата „Живите мъртви“ ни донесе много емоции. Едни положителни, други негативни. Поплакахме, посмяхме се, бяхме в напрежение и финалът ни остави в очакване на предстоящото. А какво е то?
На 23 октомври, по традиция в понеделник вечер, телевизия Фокс ще ни зарадва с най-новото от света на Апокалипсиса. Тук може да видите ексклузивното видео, в което се появява не някой друг, а любимият злодей Ниган (в ролята – Джефри Дийн Морган, познат от „Свръхестествено“). Доста страшничко, но остава съвсем малко време, докато истината излезе наяве и най-после разберем какво се случва с любимия ни полицай Рик Раймс и малката група оцелели от чудовищната зомби вълна.

живите мъртви този октомври
снимка: http://www.foxtv.bg/
Екзорсиста, сезон 2

Макар да стартира своя втори сезон в края на септември, „Екзорсиста“ е причислен към 5-те сериала от октомври. Новият сезон на страхотията е под мотото: „Злото си има нов дом“, а любимите ни свещеници ще се борят с него до самия край. Отново благодарение на Фокс можем да гледаме тази завладяваща история за доброто и злото.

ексзорсистът сезон 2 сериали през октомври
снимка: google.com
Луцифер, сезон 3

Сериалът „Луцифер“ не може да бъде сравнен с никой друг. В него се комбинира полицейски сериал, романтика, фантастични приключения, епични сцени, а най-интересното е, че главно действащо лице е самият ДЯВОЛ (в гл. роля е Том Елис), дошъл на земята да си почине от скуката.
Сериалът е базиран на комиксите на Нийл Гейман със същото заглавие, а шоуто става все по-забавно и интересно с напредването на сезоните.

Луцифер се завърна на 2 октомври по фокс и вече радва феновете си.

сериали през октомври Луцифер
снимка: Twitter
Ривърдейл, сезон 2

11 октомври е датата на първия епизод от новия сезон на „Ривърдейл“ по американската телевизия CW.

Ривърдейл сезон 2 сериали през октомври
снимка: /www.glamour.com

Епизодът е озаглавен „A Kiss Before Dying“ ( в превод: „целувка за сбогом“), а плотът е следният:

Внезапната престрелка в закусвалнята на Поп, Арчи става свидетел на най-ужасната сцена в живота му досега – предстоящата смърт на баща му. Междувременно, Вероника излиза от личния си комфорт, за да подкрепи Арчи, но разбира, че баща ѝ се завръща в Ривърдейл. Бети и Джъгхед се опитват да разберат причината за престрелката в закусвалнята, а междувременно в Торнхил избухва пожар. Какви ли тайни ще изплуват от дълбините на това малко потайно градче?

Вижте трейлъра тук:

 

Прочети още:

7 причини да гледаме „13 причини защо“

Тайни от кухнята – как ще свърши „Свръхестествено“?

7 филма за есенно настроение

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.