7 филма за есенно настроение

Какво да гледаме през топлите есенни вечери?

Дълго мечтахме за лятото, но някак последните му дни се изтърколиха и дойде време за топлата и дъхава есен – времето на спокойствието, любовта под топлото одеяло с чаша чай или горещ шоколад и хубав филм. Няма нищо потискащо в пъстрата есен, стига да знаем как да ѝ се насладим правилно.

Няколко чудесни филма за есенно настроение

Грабвайте одеалцето, чаша с топла напитка и се настанете удобно пред телевизора или комютъра с 7-те филма за есенно настроение.

Имаш поща (1998)

имаш поща филма
снимка: Pinterest.com

Красив есенен Манхатън, сцени от есенния фестивал и уютна книжарничка. Като бонус – Том Ханкс, който изпраща остри моливи на Мег Райън. Есенни емоции, примесени с романтика и любов – ще ви се прииска никога да не ставате от дивана.
Наръчник на оптимиста (2012)

Футбол, Хелоуин и романтична нетипична любовна история между двама души, които по странен начин се намират. Ако искате есенни емоции – това е вашия филм за есенно настроение. Да не забравяме Брадли Купър и Дженифър Лорънс, които са прекрасни и изключително истински в тази лента.

наръчник на оптимиста
снимка: Pinterest.com

Колежът „Ръшмор“ (1998)

колежът ръшмор филма
снимка: Pinterest.com

Есента ни напомня за училището, колежа и всичко преходно в живота. Макс Фишър е емблема на есента, а емоциите, които го владеят… трябва да ги почувствате, докато гледате.

Едуард Ножиците (1990)

Старичък филм на Тим Бъртън с един от най-любимите ни актьори – Джони Деп. Той има способността на направи и най-обикновената история магическа, завладявайки екрана с присъствието си. Ако сте пропуснали този филм, непременно го гледайте през есента.

филма едуард ножиците
снимка: Pinterest.com

Слийпи Холоу (1999)

Помните ли историята за Икабат Крейн и конникът без глава от детството? Тя оживява на екрана с този прекрасен филм – чудесен микс от атмосфера, доза страх и очакване на неочакваното.

слийпи холоу филма
снимка: Pinterest.com

Легенди за страстта (1994)

Когато и да гледате този филм, ще усетите есента във всичките ѝ форми. Любов, романтика, тъга, носталгия, преплетени през историите за съдбите на всички герои. Отделете си няколко часа за този шедьовър на киното, но се запасете с носни кърпички – ще са ви нужни.

легенди за страстта филма
снимка: Pinterest.com

Почерпка или пакост (2007) Original: Trick’r Treat

почерпка или пакост
снимка: Pinterest.com

Идеалната страшна история, която няма да ви остави да заспите известно време. Затова, по-добре я гледайте през деня. Чудесно есенно настроение с напомняне за предстоящия Хелоуин.

Прочети още:

7 причини да гледаме „13 причини защо“

Най-добрите филми за пътешествия

8 от най-популярните плажове в киното

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.