Нова доза психария в продължението на сериала „ТИ“

Спомняте ли си Джо Голдбърг от първи сезон на „ТИ“ по едноименния роман на Каролин Кепнес? Да, същият онзи чаровен и мил, четящ мениджър на книжарница, кавалерът, който се оказва преследвач и дълбоко обсебващ човек. Е, външността лъже, но важното е, че той се завърна във втория сезон на „ТИ“ по Нетфликс в края на декември, 2019 г.

10 серии са достатъчни, за да ни завладеят и същевременно да ни оставят безмълвни. Какво се случва с Джо след убийството на Бек в Ню Йорк? Доктор Ники е арестуван за престъпното деяние и изглежда сякаш на Джо отново ще му се размине. Да, ама не. Първи сезон приключва драматично с една сцена, която никой не очаква. Докато Джо подрежда няколко книги от издадената посмъртно творба на Бек, в книжарницата влиза момиче. Като типичен социопат и луд, той я заглежда, но когато тя се приближава… БУМ! Това е Кандис – бивашата му, която се очакваше да е… да, мъртва! Тя му казва: „Има нещо, за което трябва да поговорим“. Какво следва? Дали ще го издаде на полицията? Как така е останала жива?

Заради всичко изброено, Джо решава да започне на чисто. „Ново начало, ново Аз“ – така казва в официалния трейлър на сезона. Но дали е така?

„Тежко е да започнеш на чисто, когато миналото те преследва“

Така започва първият епизод от новия сезон на „ТИ“. Мекият кадифен глас на Джо ни омайва, карайки ни да забравим на какво е способен от любов (поне той така го нарича). Въпреки това, някаква малка искрица надежда проблясва. Може би този път ще е различно.

Премества се в ЛА, наема си квартира, започва работа – дотук всичко изглежда съвсем нормално. От време на време се появяват спомени от миналото, за които сякаш съжалява. По разсъжденията му изглежда, че наистина иска да се промени, да бъде по-добър човек. Въпреки това, постепенно парченцата маска, зад която умело се крие, започват да се пропукват. Открадва самоличност на човек, когото скрива в стъклената си клетка, поставена в гаражно пространство в ЛА. Да, Джо, старите навици умират трудно. Въпреки това, той не убива човека, а го пуска. Нещо ново, неочаквано и различно от нашия любимец – психопат. Макар че колкото повече го опознаваме, толкова повече прилики намираме с Декстър. Дали ще свърши като него? Надяваме се НЕ!

Пен Баджли във втория сезон на "ТИ"
снимка: Imdb.com

Представяйки се като Уил Бетълхайм, Джо всъщност не е по-различен от версията си в Бруклин. Все така бдителен и потаен, той избира жилище на втория етаж, с възможност да съблюдава хората около себе си с помощта на телескоп.

сезон 2 на "ТИ"
снимка: Imdb.com

Естествено, колкото и да бяга от любовта, тя го застига. И това е в буквалния смисъл. Любов е момичето, с което ще има връзка, но нещата не са такива, каквито изглеждат. На пръв поглед нормална, Любов крие тайни, по-дълбоки от тези на Джо. А развръзката е… феноменална. Аз лично не очаквах подобен сюжет, но бях много приятно очарована от посоката на развитие на Джо, а.к.а. Уил Бетълхайм.

Джо и Любов
снимка: Imdb.com

Има ли щастлив край за Джо?

Един от въпросите, които не спирах да си задавам, докато гледах втория сезон (буквално за един уикенд), е дали за Джо ще има happy ending. Докато наблюдаваш промяната (основно вътрешна), борбата с миналото и травмата от детството му, ти се иска да повярваш, че този човек е способен да се промени. Че не е лош, че на всички се случват подобни неща – кофти ситуация, кофти избори, кофти решения и още по-кофти последици. Да, но той е убиец, преди всичко, казва рационалната част от съзнанието ми. Въпреки това ми се иска да повярвам, че се е променил. За съжаление обаче финалът казва друго. Гледайте и преценете сами!

актьори в сезон 2 на ТИ
снимка: Imdb.com

П.С. Пен Баджли, актьорът, блестящо изиграл ролята на Джо, потвърди, че ще има сезон 3 на „ТИ“. Само че трябва да почакаме до 2021 г. Авторката на книгите сподели, че приключва третата книга от поредицата, която ще излезе паралелно с продукцията, а през това време ще пише четвъртата. Изглежда, че ще имаме още какво да разберем за Джо.

Вълнувате ли се? Защото аз да и нямам търпение да видя продължението. Ако не сте гледали сезон 2, направете го. Заслужава си!

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *