Какво да гледам през януари? – няколко интересни предложения

Януари е най-тъжният и сив месец. След празничното настроение и дългото очакване на чудеса, семейните срещи, сладкото похапване на недостъпна и забраняване храна (защото от нея се пълнее, даже много), след изтощителната почивка и нищоправене, идва време за поставяне на нови цели. Новата година е предизвикателство, но за жалост идва с лошо и студено време, сух студ, ранно стъмване и много негативни емоции. Затова обичам да започвам новата година с интересни сериали, които някак си вдъхват живот на вярата, че следващите месеци ще бъдат чудесни.

В следващите редове ще споделя моите топ фаворити сериали, които препоръчвам за един по-интересен и незабравим месец януари на 2021 г.

Интересни сериали за началото на годината

Ако трябва да класифицирам по определен начин следващите предложения, ще ми е трудно. Всеки сериал ме спечели с различно нещо. А и предвид жанровото им разнообразие, е невъзможно да кажа кой е по-добър. За сметка на това ще разкажа повече за това, което ми е направило впечатление. И се надявам така да събудя и вашия интерес 🙂

Отмяната

Минисериалът „Отмяната“ представлява 6 серии, в които се опитваме да разплетем загадъчното убийство на една млада жена в Ню Йорк. Всеки епизод е все по-интересен и вместо да дава отговори на важните въпроси и да разсейва съмненията относно кой е убиецът, интригата се заплита още повече, поставяйки под съмнение всеки и всичко. Безупречна актьорска игра в лицето на Никол Кидман и Хю Грант омагьосва зрителя и го държи под напрежение до самия финал заради случващото се. Няма да разказвам повече, за да не събудя подозренията ви за финала. Затова пък ще споделя трейлъра, който е достатъчно вдъхновяващ и ще ви даде нужната информация, за да потърсите сериала.

Злокобна нощ

На този трилър-мистерия попаднах съвсем случайно и дори нямах големи очаквания. Но пък за сметка на това ме впечатли толкова, че успях да го изгледам за два дни. 🙂 Историята е до болка позната на всеки. Убийство на млада жена, след което тече разследване и процес. Единственият свидетел е и основен заподозрян, защото… не помни какво се е случило и всички доказателства са срещу него. Звучи познато, нали? Само че начинът, по който се разказва историята я прави толкова завладяваща и интересна.

В „Злокобна нощ“ се срещаме с Назир Хан – обикновено момче от работническо семейство, което взема едно грешно решение в неправилен момент и БУМ! Животът му се променя. Според мен историята не се концентрира върху това дали наистина той е убиецът, а по-скоро върху последиците от неговото обвинение и промяната му в затвора. Много интересно пресъздадена история, която ще се вмъкне под кожата ви и няма да ви остави на мира до самия финал.

Тъмните му материи, сезон 2

Ако сте гледали сезон 1 или поне сте чели книгите на Пулман, значи светът на Лайра ви е познат. За тези, които не са чували за поредицата, с две думи – в един вълшебен паралелен свят, в който вещиците кръжат в небето, хората има души с формата на животни, едно момиче е предопределено от съдбата да промени света.

Във втората част от поредицата напрежението расте. Магическият свят обаче не е толкова по-различен от нашия. И в него съществуват вечните въпроси за правилно и грешно, за добро и зло, за омраза, за съдбата и смисъла. Докъде ще стигне Лайра в търсенето на своите отговори? Ако обичате подобни сериали, Тъмните му материи е идеалното решение за студените месеци. Приятно гледане.

30 сребърника

Хитов испански сериал, който е нещо средно между мистерия, трилър, екшън и … каквото се сетите 🙂 Вечната битка между доброто и злото е разказана по нов и по-интересен начин. Отец Вергара се опитва да избяга от миналото си, търсейки спасение от Дявола. Но в малкото испанско селце, където се скрива, започват да се случват странни и необясними неща.

Може би се питате защо 30 сребърника? Това е сумата, която Юда е получил заради предателството си на Исус. Какво общо обаче има това с основната тема в сюжета, ще разбере, ако изгледате 8-те серии. Аз лично нямам търпение за финала 🙂

Аз, вещицата, сезон 2

Как бихте се почувствали, ако един ден се събудите, и разберете, че сте вещица? Аз лично бих се зарадвала 🙂

Главната героиня в „Аз, вещицата“ по едноименния роман на Дебора Харкнес е изпълнена със съмнения. И се влюбва във вампир, въпреки че съществува вражда между вещици и вампири. Двамата преживяват незабравими приключения, които предстои да видим в сезон 2 през януари тази година.

Нямам търпение вече! А междувременно може би ще прегледам първия сезон, за да си припомня някои интересни неща. Вие може да сторите същото.

 

Четири сватби и едно погребение

Рязко сменяме посоката с друг жанр – комедия. Помните ли филмът със същото заглавие? Е, сериалът също си го бива. В него се срещаме с 4-ма приятели от гимназията и техните животи в красивия Лондон. Не липсва драма, комични ситуации, любовни авантюри и житейски въпроси. Дали ще има хепи енд? Разберете сами, няма да издавам. Ще кажа само, че актьорският състав е прекрасен.

четири сватби и едно погребение
снимка: imdb.com

Нормални хора

Рядко ми се случва след филм да искам да прочета книгата, по която е правен. „Нормални хора“ ми въздейства по този начин. И него изгледах на един дъх, макар че ми внушаваше тъга и лек дискомфорт може би заради темата. А тя е житейска. Никой не обича да се замисля за важните неща, защото това му нарушава съня.

Историята е за момче и момиче, които се влюбват в гимназията, но тогава са на различен етап от живота си. В следващите години все се гонят и не могат да се уловят, докато накрая… Накрая си е за накрая 🙂

Нищо ново и различно няма и в този сюжет, но начинът на представяне е забележителен. Въпросите, които се поставят, също. Кой определя  кое е нормално? Защо винаги се оглеждаме в околните, търсейки одобрението им, особено що се отнася за личните ни неща? Тези и още много въпроси, пречупени през творческия мироглед на писателката Сали Руни, са причината да харесам този сериал. И книгата.

Бъдете търпеливи, ако започнете да гледате историята на Конъл и Мериан. Накрая може да загорчи…

нормални хора постер

Всички тези прекрасни сериали може да гледате спокойно на HBO GO или HBO On Demand. Приятно гледане и хубав уикенд.

Бъдете здрави и вдъхновени през 2021 г. 🙂

 

Още идеи за филми и сериали, с които да разнообразите зимните вечери

„Манифест“ и „Третият ден“ -2 мистични сериала тази есен

Два сериала за женската сила

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.