Кога ще умре Ниган от „Живите мъртви“?

Отговорът ни дава Робърт Киркмън

Сезон 7 на един от гледаните американски сериали започна с огромна доза адренали, срещайки ни отново със злодея Ниган (в ролята Джефри Дийн Морган) и групата на Рик, бореща се за оцеляване.

Нигън живите мъртви
снимка: moviepilot.com

Какво видяхме в пилотния епизод на „Живите мъртви“?

Целият първи епизод бе наситен с безкрайно напрежение и тягостно очакване. На въпроса: кой ще си замине, покосен от Ниган, се изписаха много материали, но това, което се случи, бе доста неочаквано, макар в комиксите да е отбелязано.

Люсил – любимото оръжие на Ниган порази двама от любимите ни герои, без които групата вече няма да бъде същата. Ейбрахам и Глен напуснаха шоуто завинаги, оставяйки сърцата на милиони зрители разбити, а очите – пълни със сълзи. Да, има и такива предавания, които успяват да създадат подобна емоция у зрителя. Чудесно, браво на екипа.

Ниган
снимка: moviepilot.com

От ден първо на сезон 7, всички си мечтаем за това кой и кога ще довърши злодея Ниган. Отговорите са няколко и ние ще ги проследим.

Ако се придържаме в написаното в комиксите, ще разберем, че Ниган не е мъртъв към настоящия момент. Нещо повече – той има голяма роля в сюжетното развитие. И как да няма – нали е перфектният злодей.

И така, кога Ниган ще умре?

Създателят на комикса, Робърт Киркман ще ни отговори на този въпрос. Ето какво ни споделя той:

Когато се изчерпам откъм идеи, ще убия Ниган. Той трябваше да умре в края на епизода „Something to fear“ („Нещо, за което да се страхуваш“ – пр.ред.). Първоначално планувах да присъства в историята във връзка с 4-5 теми. Трябваше да умре, когато Маги превзема Хилтоп, а Рик щеше да и занесе кутия с главата му и надпис „съжалявам“.

За разлика от комикса, в сериала може и да не видим скоро смъртта на Ниган. Дали обаче той ще продължи да е толкова противен психопат? Какво ще се случи с него, ако остане без Люсил – неговата вярна пръчка и мощно оръжие, с което всява страх? Може би скоро ще разберем.

След всички тези разсъждения, идваме на главния въпрос:

Кой ще довърши Ниган?

Имаме няколко кандидата за това. Нека видим кои са те.

Рик

 

Рик живите мъртви
снимка: moviepilot.com

Рик е най-очевидният избор за това кой ще ликвидира Ниган. Той е главният протагонист в шоуто, човекът, който се грижи за останалите и има безкрайно много причини да мрази героя на Джефри Дийн Морган по повод на това, което причини той и хората му на групата на Рик.

В комикса, Рик всъщност подарява живота на Ниган като по този начин му показва, че е много по-висш от него. Рик доказва, че убийството никога не е решение на проблема. Въпреки това, огромното разминаване между комикса и сериала ни кара да мислим, че всъщност може би точно Рик ще бъде избран да довърши любимия ни злодей.




Маги

Маги
снимка: moviepilot.com

Маги би могла да убие Ниган, но по-вероятно е той да я довърши, имайки предвид, че уби Глен и и отне всички шансове да бъде щастливи и да има отново семейство.

В комикса, тя хваща тъмния път и застава редом до Рик, водейки всички към битка със злото.

Още от кухнята на сезон 7 на „Живите мъртви“

Киркман сподели, че Рик няма да доживее до края на сериала. Какво обаче ще се случи, ако Ниган наджиее нашия любим шериф? Кой ще е този, който ще ликвидира Ниган, ако Рик умре?

Отговорът е ясен – Карл.

Карл живите мъртви
Снимка: moviepilot.com

В комикса, Карл се превръща в самостоятелен млад мъж, който прави първите си стъпки към това какъв човек иска да бъде, развивайки се като личност и  потенциален лидер. Много е вероятно точно той да заеме мястото на Рик като лидер на групата.

В сериала видяхме интереса на Ниган към сина на Рик. Макар все още да нямаме точно обяснение за него, със сигурност в бъдеще тази странна връзка между двамата ще излезе на показ. Много е възможно Карл да се присъедини към злодеите на Ниган, или пък това е тайна мисия, с която ще спечели врага и ще се възползва от подходящия момент да го съсече? Може би.

А вие какво смятате?

Кой ще ликвидира Ниган?

 

 

Източник: moviepilot.com

 

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.