Есенни бягства: накъде?

Колкото и да обичаме големия град, понякога се нуждаем от едно романтично есенно бягство, за да открием себе си…

Романтични есенни бягства

Накъде да се отправим през почивните дни? Слънцето все още щедро ни дарява с милувки, но докога? Какво да изберем за есенния ден?

романтични есенни бягства
снимка: gratisography.com
Разходка в планината със семейството

Казват, че най-хубавото време е прекараното със семейството. Използвайте някой от оставащите слънчеви уикенди и заведете семейството на разходка в планината – едно от прекрасните есенни бягства. Есента е красива, особено в планината. Пъстри цветове, нападали листа, спокойствие и чист въздух – с една дума – „щастие“. Ако живеете близо до София, Витоша е вашето място. Ако не – винаги може да организирате уикенд до столицата и да се порадвате на близостта на планината. Чудесни места за есенна разходка са: Пещерата Проходна, където има екопътека, Вазовата екопътека по пътя за гара Бов (Своге), всякакви маршрути около Искърското дефиле и други.
Посещение на забележителности

Всяко градче е интересно и може да се разглежда като забележителност. А в този ред на мисли – като част от нашата карта с есенни бягства. Ако не сте посещавали китните български възрожденски селца, направете го. Отделете си един уикенд и се разходете – ще почувствате атмосферата, ще вкусите от миналото и ще си тръгнете обогатени.

романтични бягства
снимка: gratisography.com
Пътешествие

Ако просто ви се ходи някъде, но не можете да решите, грабвайте раницата и спалния чувал, и накъде ви видят очите. Напред към едно незабравимо приключение.

Пикник на открито

Ако времето позволява, пикникът на открито е чудесен начин за есенно бягство от шума на града. Някоя китна полянка, огряна от слънцето, ще ви свърши идеална работа. Запасете се с всичко необходимо, дори с чадър или дъждобран, за да не се измокрите. Есента е непредвидима.

есенни предизвикателства
снимка: Pinterest.com
Колела

Ако нямате организация за сериозен обход, или просто не ви се занимава, то колелото винаги е ваш приятел. Съчетавайки полезното с приятното, вие не само осмисляте почивния ден, но и инвестирате в бъдещето си. Разходете се с колелото, релаксирайте, насладете се на спокойствието и свободата, които усещате, докато карате.

Почивните дни са време за нас. Не ги пропилявайте в работа и ангажименти, които не са ви по вкуса. Наслаждавайте се на всеки един миг!

 

Прочети още:

Мистичната и очарователна Румъния

До Рим и назад… Разходка по уличките на Вечния град

7-те най-добри места за вашата ваканция по света

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.