Точния момент, в който всичко някак си ще се нареди….

Казват, че във Вселената няма празни пространства. Всичко се преобразува – от една форма към друга. И във Вселената винаги има баланс. От висш порядък. Някак си в точния момент винаги всичко се нарежда. Но кой определя кога е точният момент? И за кого е точен? За мен, за теб? За Вселената? За трети човек?

Има ли точен момент в живота и какво точно означава той? Че трябва да сграбчиш с все сила това, което ти се предлага, от страх да не го изгубиш и да останеш без нищо? Или чакаш най-точният от точните моменти, който ще осмисли цялото ти съществуване? Но каква е гаранцията, че той изобщо ще се случи? Дали изобщо съществува?
Какво е точният момент? За всеки различно, но обобщено може би е сватба, деца, мечтаната работа, дом, семейство, истинска любов. И как всичко това се появява накуп? Нима животът ни не е изтъкан от безкраен низ от решения, които в някакъв момент сме мислили за грешки? Може ли грешката да се превърне в мечта, а мечтата в грешка?

точния момент 1
снимка: Pexels.com

В някакъв момент да. Всяка мечта е грешка, когато не се сбъдне както сме я мислили. Например, аз мечтаех да работя с деца. Намерих си престижна работа в езиков център, където по цял ден се занимавах с деца. Донякъде мечтата ми беше изпълнена, но не я бях конкретизирала. Защо? Защото от умората и напрежението покрай работата, не ми оставаше никакво време за нищо друго. Тоест време за мен.

Грешим ли, когато мечтаем на едро? Или колкото по-големи са мечтите ни, толкова повече има шанс нещо да се случи? Търсейки отговори, не изгубваме ли смисъла от задаването на въпросите?

Всъщност, може би, точният момент зависи от нас. Ние избираме кога да е той. И най-вече с кого. Защото животът е действие и като Вселената не търпи празни пространства…

Прочети още:

Може би ти си нечие щастие…

Да обикнеш някого е като да се преместиш в къща

Мило момиче, той не си пада по теб!

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.