7-те най-добри места за вашата ваканция по света

Защо не изберете вашата ваканция да е на екзотични и пълни с история места?

Да откриеш идеалното място за мечтаната ваканция по света си е дълъг и мъчителен процес. Затова, Градски дами се зае да проучи най-добрите места за ваканция по света, които със сигурност трябва да бъдат посетени. Много са нещата, които хората искат да направят до края на живота си и със сигурност пътуването е едно от тях. Някои хора обичат да плануват всичко, свързано с ваканцията си – така се чувстват по-сигурни. Но изборът на дестинация е най-трудната стъпка от цялото планиране, тъй като в света съществуват безкрайно много красиви места, които само чакат да бъдат открити.

П.С. Голяма част от местата, които ви предлагаме за вашата ваканция, са евтини дестинации, които определено има какво да покажат.

Мексико сити, Мексико

Ако искате да посетите най-добрите музеи, да вкусите от местните специалитети, да се насладите на нестандартни архитектурни дизайни, то тогава Мексико сити е идеалното място за вашата ваканция по света. Много младежи от Испания и Латинска Америка, които поддържат атмосферата свежа и интересна. Няма защо да се тревожите за парите по време на вашата ваканция, тъй като всичко в Мексико е много евтино.

Ако сте любител на храната и искате да пътувате със скромен бюджет, трябва да посетите Пуджол (Pujol) – верига ресторанти, които ще ви изненадат с вкусна традиционна храна на добри цени.

мексико сити ваканция
снимка: Pinterest.com

Бордо, Франция

Любителите на историята ще се влюбят в Бордо. Сградите, духът, атмосферата, реката – всичко е толкова френско и толкова красиво. Според проучване от 2013 година, Бордо е вторият най-обичан град във Франция. Познайте кой е първият?

идеалната ваканция Бордо
снимка: Pexels.com
Малта

Ако искате вашата ваканция да е на плажа, да се наслаждавате на спокойствие и в същото време чудесен климат – посетете Малта. Точно там се преплитат култура, история и съвремие. Ще ви се завие свят от ентусиазъм. За щастие, има още едно удобство да посетите Малта – официалният език е английски и няма бариери при общуването. Не пропускайте да посетите островите, които ще ви очароват.

най-добрата ваканция Малта
снимка: Pinterest.com

 

Мозамбик

Мозамбик е уникално място, което се нарежда сред най-красивите места за ваканция по света. Африканската атмосфера в комбинация с красивия Индийски океан ще ви оставят без дъх. Спокойствие, природа, красота – сякаш нищо друго не ни е нужно.

Мозамбик
снимка: Pinterest.com

Торонто, Канада

Торонто не се нуждае от представяне. Той е един от големите градове на Канада, успял да излезе от сянката на Ванкувър и Монреал. Езерото Онтарио се намира в Торонто и заслужава да бъде посетено. Да се насладиш на спокойствие, красота и зеленина в сърцето на един толкова голям град си е изкуство. Зоните за отдих, пешеходните алеи и паркместата дават един по-различен облик на града, хем европейски, хем американски.
Торонто
снимка: Pinterest.com

Абу Даби, ЮАР

Няма как да пропуснем това място, защото то е Озаряващо. Каквото и да кажем за Абу Даби, няма да е достатъчно. Лукс, класа, горещина, висок стандарт и не толкова високи цени – всичко това е вярно. Интересна култура и бит – несъмнено заслужава да бъде видяно.

Абу Даби
снимка: Pinterest.com

 

Винялес, Куба

Винялес е чудно селце в западна Куба, близо до Пиняр дел Рио – най-голямата географска област в страната.

Между причудливите скали и хълмове се гуши селцето Винялес – известно с качествените си пури. Насаждения от тютюн, сламени къщички и високи скали опасват пътя към селото. Нереално красиво е.

виняleс куба
снимка: Pinterest.com

Ако обичате пурите, може да видите наживо как се правят. Определено колоритната обстановка не е за всеки, но ако сте ентусиаст, това място е идеално за вашата ваканция.

Прочети още:

Най-красивото от Италия в снимки

Красотата на Гърция

10 от най-евтините дестинации в Европа

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.