Как да разнообразим спалнята си?

Сивото ежедневие ни превръща в бездушни и уморени хора. Как да живнем през студените зимни месеци? Как да си създадем уют и топлина в най-съкровеното пространство – спалнята, без да се налагат тежки ремонти и много организация?

Нашата спалня
снимка: Pinterest.com

Съвети за разнообразяване на спалнята

Изберете си пъстри и интересни чаршафи, които ще ви вдъхновяват и ще ви карат да мечтаете всеки път. Напоследък все по-модерни са  комплектите спално бельо 3D. Изберете такъв, който ще подхожда на вашата спалня, ще я оживи и ще ви е приятен да го гледате.
3d спален комплект
снимка: smartliving.com

 Цветовете влияят много на нашето емоционално състояние. Дори да не можете да смените цвета на стените, то тогава може да експериментирате с декора. Сменете пердетата, завивките на леглото и всичко останало, което желаете. Но внимавайте – не прекалявайте с цветовете. Все пак това е спалня – не искаме да се чувстваме като в китайски ресторант с ярко червени стени, нали?

спалнята
снимка: smartliving.com

Друг вариант да подобрите атмосферата в спалнята е да я направите малко по-вдъхновяваща. Сложете любимите си книги, някакви декорации по стените, плюшени възглавнички и други красиви неща. Нека изглежда така, сякаш наистина живеят хора в нея, а не е хотелска стая. Уютът идва от вещите, но всичко в умерени количества. Може да поставите картини или снимки, но не повече от една-две и трябва да са от щастливи спомени. На снимките е важно да сте вие с някого, а не самотни, защото според фън шуй, самотните снимки ни навяват негативни емоции.

декоративна възглавничка в спалнята
снимка: Pinterest.com

Няма значение колко голямо е пространството в спалнята ви, стига да е добре организирано.

Килимчето до леглото ви е винаги добра идея. Особено в студените зимни нощи, когато решаваме, че трябва да изтичаме до тоалетната, а ни мързи да си обуем чорапи или чехли. Изберете меко и удобно килимче, което да отива на останалите цветове в спалнята. Не е за подценяване и факта, че трябва да е такова, което не изисква много поддръжка – да не е космато, или много мъхесто, защото ще събира прах и ще трябва да чистите доста често.

спалнята
снимка: Pinterest.com

Освежете вашата спалня, за да се чувствате по-добре. Направете го заради вас самите. Само там може да сте себе си.

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.