Когато вярата се пробуди, идва ред на чудесата!

Вярвате ли в чудеса? А искате ли да повярвате? Аз искам. Ако сте готови да отворите сетивата си за нещо различно, истинско и дълбоко емоционално, прочетете следващите редове.

За вярата, която води след себе си чудеса

Какво представляват чудесата и какво общо имат с вярата? Много просто – всеки от нас е чудо. Създадени с любов, дошли на света като плод на силна вяра, няма как да не вярваме в случването на чудесата. Същото се случва и във филма „Пробуждане“ от 2019 г., за който искам да споделя, защото много ме развълнува.  Ще разкажа малко за сюжета и ще оставя връзки къде може да гледате филма.

Накратко за сюжета в „Пробуждане“

Създаден по действителен случай, „Пробуждане“ е една съвременна история за силата на вярата, за любовта и за чудесата, които ни се случват, когато не се страхуваме да повярваме в невъзможното. В „Пробуждане“ откриваме и образът на една майка, която досущ като Богородица – вечната и непримирима закрилница на слабите и децата, се бори с всички сили за живота на най-милото ѝ – нейното момче.

Срещаме се с едно нетрадиционно американско семейство. Защо нетрадиционно? Защото родителите не са онези усмихнати и съвършени модели, които сме свикнали да виждаме от екрана на телевизора. Това семейство е преживяло много неща преди да получи най-ценното нещо в живота – своя син. Но проблемите не спират да се появяват, защото щастливият край на практика е едно вечно пътуване към себе си.

пробуждане филм
снимки: imdb.com

Джон е 14-годишният доведен син на Джойс и Браян Смит – смирени и силно вярващи християни, които се стремят да осигурят всичко за своето дете. Джон е родом от Гватемала и макар да е осиновен като бебе, той не се чувства на място в семейството. Нито в училището или в баскетболния отбор, в града, задружната християнска общност, от която е част семейството. Изгубил цел и посока, чувствайки се не място, той е апатичен, затворен в себе си и склонен към агресия и негативни емоции.

Дотук ще кажете, че филмът не е нищо особено. И аз така си мислех, но…

Неочакваната развръзка, която бележи началото на чудесата

Историята набира скорост, когато един ден Джон пада в ледено езеро и престоява там над 5 минути. Всички спасители смятат, че е мъртъв, водейки го в Спешното. Само майка му има вяра, че детето ѝ ще оживее. Когато ѝ съобщават, че Джон е мъртъв, тя отказва да повярва и не спира да се моли за него на Бог. И някак си, се случва чудо, за което дори лекарите не могат да обяснят медицински. Джон оживява, но остава в кома. Следващите часове са критични за това дали ще се събуди и какъв ще бъде животът му след това.  Очаквани са редица увреждания на дробовете и мозъка и шансовете за живота му са минимални. Въпреки това, майка му не спира да се моли на Бог за неговото спасение. Джойс е диабетичка и почти изгубва живота си, пренебрегвайки себе си в името на вярата си за спасението на сина ѝ.

пробуждане сцена от филма
снимка: Imdb.com

Няма да ви разказвам целия филм, но ще спомена, че чудеса не липсват. И финалът е красив, преобръщат представите на реалността. И е обвързан със заглавието. Защото всеки човек си има мисия в живота.

„Пробуждане“ ни пробужда  да се замислим. Да повярваме. Вярата в чудеса, особено когато е групово изразена, надхвърля общоприетите граници. Какво означава това и какво точно имам предвид? Разберете сами като изгледате филма. И се снабдете с много кърпички, защото няма да липсват драматични моменти, които ще стягат гърлото и ще изцедят всяка сълза от жалостивите сърца 🙂 Или поне при мен беше така.

Къде може да гледате филма? + трейлър

Споделям с вас официалния трейлър на филма. Къде може да го гледате? Разбира се, че на HBO GО или на HBO On Demand тук.

На какво ни учи филмът „Пробуждане“?

След като изгледах филма, се замислих за много неща. Каква е поуката и кое е ценното? Ето моите изводи, но съм сигурна, че и вие ще откриете нещичко за себе си, когато го гледате. Гарантирам, че няма да съжалявате.

  1. Всичко е възможно, стига да имаш силна вяра и да не се отказваш да вървиш напред.
  2. Човек се променя, когато му се случи нещо неочаквано. И това е хубаво.
  3. Способността да извличаме положителното от всяка ситуация е ключова за това да живеем по-добър съзнателен и щастлив живот.
  4. Бог е винаги с нас, където и да сме, без значение вярваме или не.
  5. Изпитанията ни правят по-силни. Каляват духа и дават пространство  на вярата и въображението.
  6. Важно е да изградим дълбока връзка със себе си, защото така се докосваме по-близо до Бог и до чудесата на живота.
  7. Всеки има мисия в живота. Дори да не я усеща, рано или късно ще научи и ще тръгне по своя път.

3 основни послания от филма, които създават позитивно усещане у всеки:

  1. Вярата ни обединява.
  2. Надеждата ни свързва, за да сме по-силни.
  3. Любовта лекува.

Бог е любов. И любовта към него ни дава вяра. В чудеса. Колкото и безумни да ни се струват, колкото и смели да бъдат. Целият потенциал е заключен в нас, иска се просто да повярваме. Да отворим очи и сърца и да бъдем. Светлината, енергията, любовта, която Бог праща към нас.

Надявам се моето кратко ревю да ви е допаднало и още повече да е събудило любопитството ви, за да гледате този прекрасен филм.

Бъдете здрави и никога не позволявайте на вярата да си отиде. Защото с нея, животът е по-красив.

 

Прочетете още:

Какво да гледаме през януари? – няколко интересни предложения за сериали

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.