5 идеи за подаръци за Коледа, с които да развълнувате близките

Като деца търсим подаръците под елхата, а като възрастни – около масата. Защото животът ни учи, че най-големият подарък е да сме заедно!

Един от най-хубавите подаръци за Коледа под елхата, за който се сещам, е присъствието на щастливо семейство, в което всички се прегръщат. Цитатът е на Бъртан Хилис, но изразява изцяло идеята на празника – да сме заедно, да сме подаръкът, да споделим от времето си с най-близките в навечерието на едни от най-светлите празници. Да хапваме, да се смеем и да създаваме спомени. Вече нямам търпение за този момент, който чакам цяла година.

семейна Коледа у дома

Колкото и да обичаме близките си, не е тайна, че когато се стигне до това да им избираме подаръци, изпадаме в паника. Не че не ги познаваме, просто сме им подарявали толкова много и различни неща, че трудно можем да ги впечатлим. Ако сте се изчерпали от идеи за подаръци за Коледа за близките, в следващите редове ще ви дам няколко топ предложения за оригинални персонални подаръци, с които да развълнувате близките си.

Топ 5 оригинални подаръци за Коледа, с които да развълнувате близките

Наблюденията ми показват, че човек се радва най-много на подарък, който хем е практичен, хем е тематичен, хем е личен. Затова и моите предложения по-долу са точно такива. Надявам се от сърце да ви помогнат да изберете оригинални и запомнящи се подаръци за вашите близки тази Коледа. Подарете емоция тази Коледа с красиви персонализирани подаръци за вашите близки.

тематични подаръци за Коледа

1. Тематични подаръци за Коледа

Красива чашка за кафе или чай с коледна декорация, надпис и име е чудесен подарък за член на семейството, близък приятел или дори четящ. Опакована с пъстра празнична хартия в комбинация със сладки изкушения, чашката се превръща в мой любим подарък за Коледа.

коледна чашка

Друг интересен вариант за тематичен подарък за Коледа е гравирана халба за бира с весел надпис.

2.Емоционални коледни подаръци

Красива снимка, карикатура, картина или артистичен пъзел са сред коледните подаръци, които ще развълнуват близките ви и ще оставят красив спомен от празника. Отделете достатъчно време, за да поръчате подаръка и да го получите навреме, защото както знаем – по празниците всички са натоварени.

3. Коледни подаръци за любителите на готвенето

За любителите на готвенето идеалният подарък за Коледа включва книга с рецепти, комплект за печене, формички за празнични курабийки или персонализирана готварска престилка за повече усмивки в кухнята.

шефът в кухнята
снимка: личен архив

Тъй като и аз подам в графата „любител на готвенето“ (по-специално на печенето на сладкиши и експериментите с десерти), реших да не чакам Дядо Коледа, а да си поръчам красива престилка със забавен надпис. Благодарение на нея готвенето стана още по-забавно и дори успях да предпазя част от дрехите си от коварното брашно.

моята готварска престилка
снимка: личен архив

Изключително съм благодарна на Gifty.bg, които изработиха тази прекрасна готварска престилка специално за мен и допринесоха за повече усмивки и емоции при упражняване на моето хоби. Ако търсите идеи за оригинални персонализирани подаръци за Коледа, не пропускайте да прегледате сайта им.

4. За любителите на виното – бутилка вино с персонален надпис на етикета

Да си призная, малките жестове винаги ми правят впечатление и затова винаги много държа всичко да е идеално. Как е опакован подаръкът, как е поднесен, има ли картичка, цвете и така нататък – всичко това ме кара да се чувствам щастлива, когато подготвям подаръци за Коледа за близките си. Може би именно затова повече се радвам да получавам и да подарявам лични подаръци. Защото така усещам, че даденото нещо е било конкретно за мен, и ме кара да се чувствам специална. А нали точно това е смисълът на подаръка. Едно от любимите ми решения за подаръци за Коледа за близки е бутилка вино с персонален надпис на етикета. Да, всеки може да купи вино от магазина, но не всеки ще си направи труда да избере подходящ надпис с послание, да го опакова и да го подари.

коледна магия

5. Коледни подаръци за четящи

Трудно е да впечатлиш четящ човек – факт. Но ако му подариш любимата поредица, първото издание на роман, най-дълго чаканата книга – тогава ще бъдеш боготворен. Чудесен коледен подарък за четящ човек е красива тематична чашка с цитат от книга и красив дизайн. Друг интересна идея е тематичен тефтер, в който да записва любими цитати от книгите, които чете.

Какъвто и подарък за Коледа да изберете за вашите близки, не пропускайте да го опаковате празнично. Ако търсите идеи за това как да опаковате сами подаръците, може да погледнете статията по темата.

опаковане на подаръци за КоледаПожелавам ви светли коледни празници с много приятни емоции и много обич и уют в дома. Бъдете здрави и вдъхновени!

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *