Дамска мода: 10 начина да вдъхнем нов живот на старите дрехи

Когато се сдобием с нов чифт дрехи, тези, с които вече разполагаме, автоматично отиват в графата „стари“. Нищо че може би са купени в началото на сезона, или броени седмици преди настоящата покупка. Какво да се прави – такива сме ние, дамите – обичаме новото, интересното, пъстрото и красивото.

За съжаление обаче с промяната в стиловете и влиянието върху съвременната дамска мода, голяма част от дрехите ни стават неизползваеми – или не ни допадат, или вече не ни стават, или нещо друго. А те от своя страна само заемат място. Какво да ги правим? Можем да ги дарим, да ги подарим, да ги продадем. Или просто да ги носим отново, но под друга форма. Как?

Прочетете Детоксикация на гардероба: от какво да се отървем?Да вдъхнем нов живот на старите дрехи – мисия възможна

И от финансова, и от практична и икономична гледна точка е по-добре да носим това, с което разполагаме в гардероба си, нали? Все пак сме си го купили, защото ни е харесвало в някакъв момент. Или е качествено и е било намелено. Каквато и да е причината, нека да извадим подобни дрешки от гардроба, част от нашата лична дамска мода, и да ги превърнем в нещо ново и неустоимо. Готови ли сте? Грабвайте ножиците и смело напред!

1. Клъцни-срежи и старата тениска в нова превърни!

Имате ли стари, но много любими тениски? Да, за жалост платът се износва най-бързо под мишниците, по врата и в долната част, където се опира в дънките и панталоните. За щастие обаче има начин да съхраним любимата стара тениска и да я превърнем в ново произведение на изкуството с името дамска мода. За целта ни трябва подходяща тениска, ножици и доза креативност. На снимките по-долу се вижда ясно какво може да направите.

нов живот за стари дрехи - 1
снимка: Pinterest

Вижте и Трансформирайте старата тениска в нова – вижте как!

2. Стара риза + стар потник = нова туника/рокля

Омръзна ли ви да гледате едни и същи модели дрехи, дори да си ги купувате, а после да виждате приятели и познати със същите? Има решение – бъдете уникални, със собствен стил и бутикова рокля, направена от стара риза и потник. Изрежете ги по начина, показан на картинката, и ги зашийте. Воала – имате нова дреха, достойна за червения килим 🙂

нов живот за старите дрехи - 2
снимка: Pinterest

3. Стара тениска – удобна и еко чанта за пазаруване

Тази импровизирана чанта е вашият начин да ограничите употребата на пластмаса в ежедневието си. Бъдете еко и дарете с живот старата тениска, превръщайки я в красива и удобна чанта за пазаруване.

нов живот за старите дрехи - 3
снимка: Pinterest

 

4. Модерни калъфки за декоративни възглавнички

Интересен начин да използвате старите дрехи е като ги превърнете в облекло за вашите декоративни възглавнички. Така ще освежат интериора у дома и ще придадат още повече уют.

нов живот за старите дрехи - 4
снимка: Pinterest

5. Домашна салфетка за хранене

Използвайте старите дрехи, за да си направите оригинални и красиви домашни салфетки за хранене. Така не само ще акцентирате върху масата, но и от практична гледна точка ще я запазите по-чиста.

нов живот за старите дрехи - 5
снимка: Pinterest

Следващите предложения включват малко повече ръчен труд и креативност.

6. Направете си оригинален и пъстър несесер за пътуване

Всяка дама има нужда от несесер, в който да постави важните за нея неща по време на пътуване. Вместо да си купувате такъв, може да си го направите с помощта на стари дрехи, конци, ножица и цип. Цветът, формата и размерът на вашия нов несесер зависи изцяло от вашето въображение.

нов живот за старите дрехи-6
снимка: Pinterest

7. Удобна и красива калъфка за лаптоп

Нужни са ви цип, подходящ плат, шевна машина или конци, ако ще шиете на ръка, ножица.

нов живот за старите дрехи - 7
снимка: Pinterest

8. Ръчно направени опаковки за подаръци

Ако искате да зарадвате някого с нестандартна опаковка за подарък, използвайте дреха!

нов живот за старите дрехи - 8
снимка: Pinterest

9. От стара блуза – нова пола

Красива стара ластична блуза, която вече не носите, може лесно да се превърне в новата ви пола. Изрежете я с нужната дължина и добавете колан като красив аксесоар.

нов живот за старите дрехи - 8
снимка: Pinterest

9. Старият суитчър в нова роля – на елегантна жилетка

Старият сив суитчър си е изпял песента. Вече може да го превърнем в красива жилетка с помощта на малко креативност, няколко пайети и желание от наша страна.

нов живот за старите дрехи - 9
снимка: Pinterest

10. Оригинална и удобна поставка за телефон

В ерапата на технологиите няма как да не измислим нещо оригинално и интересно за нашия най-добър приятел – телефонът. Използвайте джобчето от стари джинси или дънки и го превърнете в калъфче за вашия телефон. Така ще го предпазвате, докато се зарежда, както и при носене на дълги разстояния. При желание може да добавите и апликация, за да е по-весело.

нов живот за старите дрехи -10
снимка: Pinterest

Прочетете още интересни неща по темата:

От нищо нещо – как да си направим пола?

Стари дънки като чисто нови

Как да освежим стар чифт дънки?

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.