Детоксикация на гардероба: от какво да се отървем?

Колкото и огромен да е гардеробът ни, все не ни стига място. И причината не е в размера на стаята, а в броя вещи, които съхраняваме, без да използваме. Водейки се от правилото, че всичко, което не сме обличали поне веднъж за последните няколко месеца, е излишно, лесно ще приложим „детоксикация на гардроба“ и ще освободим пространство за новите неща, които предстоят.

Освободи се от излишното, дай място на новото

Не е нужно да имаме купища дрехи, за да изградим свои собствен стил на обличане. Не е необходимо и гардеробът ни да се пръска по шевовете с ненужни парцали. Време е за детоксикация на гардероба. Да се захващаме. Със сигурност след това ще се чувстваме много по-добре…

10 съвета за успешна детоксикация на гардероба

1.Разчистете ненужното

Най-важната стъпка в операция детоксикация на гардероба е да го разчистите от ненужните неща. Как става това? Като си отговорите максимално честно на следните въпроси: Носих ли това миналата година? Накара ли ме да се чувствам добре в кожата си? Добре ли ми стои? В добро състояние ли е? Дразни ли ме (материята, как изглеждам в него и др.) ?

детоксикация на гардероба стъпка 1

Бъдете максимално честни към себе си. Не се привързвайте към вещи, те са тук, за да ни служат, а не да ги обричаме и да им приписваме качества. Ако се чудите какво да правите с излишното, винаги може да го дарите някъде, или да го размените срещу талон за отстъпка в магазини, които имат такива инициативи.
2.Организирайте добре пространството в гардероба

Организацията на пространството е от ключова важност за вашия успех с операция детоксикация на гардероба. Всяко нещо трябва да си има място. Така хем ще ви е лесно да го откривате, хем няма да пречи на всички останали вещи. Изберете кутии за дребните неща като чорапи, шалове, бельо и др. Дрехите ги подреждайте на закачалки, а други сгъвайте така, че после лесно да се ориентирате. Всичко е чудесно, когато съществува установен ред.

детоксикация на гардероба стъпка 2

3.Направете си изводи с какво разполагате

След като сте запазили дрехите, които ще носите, направете им анализ. Така ще установите какво ви липсва и ще може да си го набавите, без да харчите пари за излишества.

детоксикация стъпка 3

4.Осмислете своя стил на обличане

Стилът на обличане играе важна роля за осъзнаването на нашата същност. По дрехите, които носим, ни възприемат в определена светлина. Затова, помислете над това какъв е вашият стил. Какво предпочитате да носите: по-спортни или по-официални дрехи, бохо стил или смесен. След като осмислите това, ще ви е много лесно да подберете липсващото и да не се отплесвате в безсмислени покупки на дрехи, които няма да носите.

гардероба 4

5.Определете най-важното в гардероба си

Отговорете си на въпроса: Какво обичам да нося? Ако отговорът е дънки, то тогава в гардероба ви задължително трябва да присъстват няколко чифта дънки.

определете стила си

6.Представете си идеалния гардероб

За да не попаднете в същия моден капан, представете си какъв би бил вашия идеален гардероб. Какви дрехи и цветови комбинации предпочитате? Само по този начин ще успеете да запазите чистотата на стила си и няма да изпаднете в ситуация да купувате неща, които не носите.

детоксикация на гардероба 6

7.Избирайте дрехи, които се комбинират добре с други

Най-лесно да поддържате гардероба си чист и без излишества е, когато си избирате дрехи, които добре се комбинират една с друга. Не са твърде шарени или твърде официални, а могат да се носят в повече от една ситуации.

добри комбинации

8.Качество срещу количество

Качеството е по-важно от количеството дрехи в гардероба ви, нали? Повтаряйте си това следващият път, когато отидете на шопинг в мола. Придържайте се към този принцип и всичко ще бъде наред.

качество vs количество

9.Не забравяйте за силата на аксесоарите

Аксесоарите са изключително силен коз във ваши ръце. Не е нужно да имате хиляди дрехи, за да изглеждат интересни. Нужни са ви само подходящите аксесоари към тях.

аксесоарите са важни

10.Намерете себе си и се заявете пред света

След като сте се подложили на операция детоксикация на гардероба, избрали сте вашия стил, придъжате се към него, сте готови да се заявите пред света. А парите, които сте спестили от безсмислени пазарувания, може да ви отведат на мечтаната почивка 🙂

бъди себе си

Снимки: Pinterest.com

 

Прочети още:

Есенната мода 2017 – какво ново?

Мода: Какво ще носим през ноември?

Модни и красиви на 40

Още интересни теми ще откриете в нашата фейсбук страница: Градски дами.

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.