3 лесни начина да трансформирате старата тениска в нова

Как да превърнем старата тениска в нова-новеничка, като излязла от списание?

СТОП! Да не сте посмели да изхвърлите старата, вече не така желана тениска на боклука! Вместо да я изхвърляте, лесно може да я преобразите е нещо интересно, нестандартно и свежо за лятото. Необходимо ви е мъничко въображение, доза увереност, усмивка и време. Хайде, хващайте тениските и да се захващаме да творим. Няма време, лятото ни чака!

Какво ви е нужно за трансформацията?

Тъй като голяма част от тениските са памучни, нужна ви е само ножица. Ако искате да допълните и да създадете дизайнерски модел, може да си купите мъниста, които да пришиете, или някаква интересна декорация. Но всичко това е по ваше желание.

Нека видим свежите предложения, които подбрахме специално за вас.
Гръб „Пеперуда“

стара тениска се превръща в нова
снимка: Pinterest.com

Когато е топло и мечтаем за море, блузките с гол гръб са най-удобни. Тази тениска тип пеперуда може да се носи навсякъде, включително на плажа над банския костюм. Лесна и интересна – тя е всичко, за което сте мечтали.

Как да си я направите?

Използвайте тениска, която е без ръкави (поне при първия ви опит), защото е по-лесно.

Най-лесно е да изрежете гърба от предната част с ножица. След което да усучете краищата на гърба, а после да зашиете към предната част.

Ако ви е необходима по-детайла информация, може да погледнете тук.
Гръб на дупки

тениска с гръб на дупки
снимка: Pinterest.com

Все по-актуална е тениска с дупки на гърба. Може да бъде с една по-голяма, или с ресни с различна дебелина. А защо не и сърце? Изберете каквото ви допада най-много и грабвайте ножиците. Смело! И без това тази тениска е старичка….

Как да си я направите?

Ако искате да си нарисувате сърце на гърба, нужда ви е една тениска и картон с нарисувано сърце, също и ножица. Всичко друго може да видите тук.

 Тениска „Обре“

тениска омбре
снимка: Pinterest.com

Да, омбрето пак е на модата не само на косата, но и по дрехите. Тениска омбре е много свеж начин да комбинирате няколко цвята в облеклото си.

Как да си я направите?

Освен тениската, която ще маскарим, ви е нужна боя за дрехи (изберете цвят, който ще прави добър контраст в основния тон на тениската), купа, в която да накиснем тениската и ръкавици от онези за боядисване на коса, за да не се изцапаме много.

Картинката долу ще ви помогне да се ориентирате.

тениска омбре в домашни условия
снимка: Pinterest.com

Най-важно е да следвате инструкциите на кутийката за боя, а после да оставите тениската да изсъхне. Така ще получите страхотен дълготраен ефект.

интересни тениски
снимка: Pinterest.com

И не забравяйте – колкото по-нестандартно, толкова по-интересно и забележимо…

Прочети още:

Старите дънки като чисто нови

От нищо нещо: как да си направим пола от стара блуза?

Лятна мода: късите дънкови панталони

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.