10 лесни начина за домашна коледна украса – част 1

Коледна украса у дома – защо не…

Винаги искаме да имаме най-красивата, най-празничната коледна украса в своя дом. Но невинаги сме готови да отделим нужното време, средства и търпение, за да постигнем желания резултат. Затова ви предлагаме 10 лесни начина за домашна коледна украса, която всеки от вас може да направи. Даже нещо повече – ще се забавлява, докато работи по задачата, а резултатът е – уют, красота и въздишки от страна на вашето семейство и гости.

Опитайте. Не боли.
10 лесни начина да си направим домашна коледна украса

Малка Коледна Страна на чудесата

За малката Коледна страна на чудесата ви е необходим един стъклен буркан. Използвайте сол, за да подсигурете снега във вашето мини селище. След това поставете една декоративна къщичка – по ваш избор. Големината трябва да е пропорционална с тази на буркана. Може да поставите и 2-3 дръвчета. Откъде да ги намерите – вземете няколко клонки от бор или елха, би трябвало да ви свършат работа. И ето – вашето коледно селище е готово. Може да го поставите навсякъде – върху камината, на масичката за кафе, на някой рафт. Където и да е – ще хваща погледа.

домашна коледна украса
снимка: Pinterest.com

Традиционни коледни свещи

Какво е Коледа без аромат на ванилия, канела, прясно изпечен хляб и… свещи. Направете си традиционни свещи като използвате наличните, поставите ги в купа за кекс или друг съд, а около тях украсете със сухи цветя, гирлянд или нещо друго с коледна тематика. Красиво е. И лесно.

домашна коледна украса свещи
снимка: Pinterest.com

 

Вратично – домашният снежен човек

След излизането на „Замръзналото кралство“ почти няма човек, който да не е влюбен в Олаф – снежният човек, който дава топли прегръдки, макар и с риск да бъде разтопен. Защото негова култова реплика гласи: „Някои хора си струват да се разтопиш за тях„.

И така, всеки мечтаем за един такъв красив Олаф, но как да го държим у дома без да се разтопи? Много лесно – направете си Вратичко – домашният снежен човек. Как? Изберете една врата, по възможност да е бяла. Нужна ви е цветна хартия, ножица и материал за залепване – може тиксо, лепило или друго. Също така, може да използвате бял чаршаф, а при желание – дори да го изпъстрите с цветове, снежинки и други красоти.

Развихрете въображението си и направете вашия Вратичко симпатичен.

вратичко снежният човек

Декоративна лампа

Вместо да слагате свещи, които могат да се разтопят или да оцапат вашата любима коледна лампа, напълнете я с декорации. Например, с различни коледни топки, памук като сняг или нещо друго.

декоративна коледна лампа украса
снимка: Pinterest.com

 

Опакована като подарък врата

Опаковайте вашата врата като коледен подарък. Този вид украса е много лесен и предпочитан. Нужна ви е хартия и панделки, или плат – зависи от вашето предпочитание.

домашна коледна украса
снимка: Pinterest.com

 

Следва продължение….

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *