46 идеи за тераса – как да я направим по-функционална?

Липсата на пространство в дома е често срещам проблем при хората, които живеят в европейските страни. За щастие, във века на технологиите има много начини да разширим дома си. Най-простият сред тях е като използваме нашата тераса като функционално помещение. Днес ще разгледаме 46 идеи за тераса и как да я използвате ефективно. Вдъхновете се от нашата галерия и изберете това, което най-много ви подхожда.

46 идеи за тераса – за какво да я използваме?

Ще ви предложим няколко опции в зависимост от вашия дом. Ако живеете в класически панелен апартамент или тухлен дори, терасата ви е стандартна и позволява всяка от тези прекрасни възможности за иновация.

Кухня (ако жилището е малко)

Най-често избираме да преместим кухнята на терасата. Това не е лоша опция, имайки предвид в колко малко място живеем. А и изнасянето на кухнята навън, предполага по-малко миризми на готвено в апартамента. Тук правим едно уточнение – изнасяне на кухнята на терасата означава да преместим печката, евентуално фурната, мивката и хладилника. Храненето си остава на закрито.кухня на балконаДруг вариант е да включите терасата към кухнята или хора като я остаклите и избиете стената. Това е класическо решение, което много хора предпочитат. Често се комбинира с барплот. Идеи за комбиниране на помещението може да прочетете в статията по темата 5 чудесни идеи за обзавеждане на малко жилище.

кухня на терасата

Кът за релакс

Сред най-свежите идеи за тераса е това да я използвате като място за почивка. Особено ако е с изглед към море, планина, интересна улица и друго. Представете си как сутрин пиете кафето си там, заслушани в шума на града. Или вечер си почивате с интересна книга и чаша вино. Да, има неща, които не струват нищо, а създават усещане за тихо щастие и уют. И това несъмнено е едно от тях. Разгледайте нашите предложения и идеи за тераса тип кът за почивка в галерията долу.

Галерия идеи за тераса тип кът за почивка

16 вдъхновяващи идеи за тераса, подходящи за малки, големи, обособени пространства. Просто ще се влюбите в тях!

Подбор на снимки: Pinterest

Кът за хранене

Когато пространство за трапезария липсва, но гледката отвън е чудесен декор за романтични вечери!

Вместо дневна

Когато дневната е погълната от кухнята и трапезарията, или е използвана като спалня, можем да я преустроим на терасата. Използвайте светли пастелни тонове, за да придадете уют и спокойствие, дори да е остаклена.

Ако пък искате да е по-пъстра и свежа, добавете декорации и много аксесоари. Разгледайте 10-те специално подбраните снимки в галерията и се вдъхновете за промени у дома.

Спалня (ако е остъклена)

Трябва ви още една спалня – за гости, за децата, когато идват или за близки. Нямате достатъчно пространство, но имате тераса. Вижте как да направите от нея функционална спалня.

Тераса тип градина

Какво е терасата, ако не място за сушене на дрехи и … своеобразен двор-градина. За мечтателите, които обичат природата, цветята и свободата, която ни дават, следват прекрасни идеи за тераса тип градина. Насладете се на предложенията и помечтайте. Безплатно е:)

тераса тип градина 8С тези столове може да правите и слънчеви бани през лятото!

цветен балконпрелестен балкон с цветя

Как да не останеш тук завинаги!

Работен кът/офис

Може би не очаквате предложения за офис на терасата, но те са съвсем очаквани и уместни. В подкрепа на идеята следва да отбележим, че на терасата е светло, няма нужда от изкуствена светлина. Спокойно е и въздухът е чист – идеалните предпоставки за работа на открито, нали!

Друг вариант е ако вашата тераса е остъклена или приобщена, да използвате пространството за офис вътре в помещението.

Идеалната читалня (може и остъклена)

тераса с място за четене

Очарователно райско местенце, където да си поседнем и да прочетем една книга. Светлината е чудесна,  а мястото – вълшебно! Възползвайте се от подобни места във вашия дом и ги обзаведете с вкус и идея за практичност.

Прочети и 4 книги, препоръчани от Ема Уотсън

Място за съхранение на вещи

Най-разпространеният начин за използване на пространството на терасата е като склад. Но и това може да бъде постигнато със стил. С подходящите шкафове, гардероби и декорации, вашата тераса ще бъде стилна, чиста и красива, а функцията ѝ ще бъде като допълнителен килер, който да съхранява вашите спомени.

тераса склад гардероб тераса

Прочети още:

Лято е! Морски интериор във вашия дом!

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *