4 книги, препоръчани от Ема Уотсън

Ема Уотсън – любимата ни Хърмаяни от поредицата за „Хари Потър“, обича да чете всичко – от събралите прах класически произведения, до съвременни автори и тинейджъри романи.

книжни любители

Актрисата бе известна като човек, който обича да чете много преди да вземе участие в нашумялата поредица за магьосника.

Книги

Кои са нейните предложения за книги, които ще ни завъртят главата?

Вината в нашите звезди  – Джон Грийн

Когато болната от рак Хейзъл Грейс се среща с Огъстъс, двамата неочаквано се влюбват. И оттам нататък вече нищо няма значение – болестта, границите, обстоятелствата. Важни са само те. И това ги сближава.

Ако заглавието ви е познато, сигурно е заради филма. Ема Уотсън ви препоръчва горещо да прочетете „Вината в нашите звезди“ – невероятен роман. След него може да гледате и филма.

А какво споделя самата тя за книгата? Толкова е била погълната от историята, че се е свързала с автора – Джон Грийн в twitter, за да му сподели впечатленията си.

Малкият принц на А.С.Екзюпери

Тази класика е сред любимите книги на Ема. Актрисата споделя, че обича книги, които не просто са очарователни, а крият спомени в себе си. Така тя си спомня за детството – момент на безгрижие, когато за първи път се е запознала с „Малкият принц“.

предложения за книги от Ема Уотсън

Сянката на вятъра – Карлос Л. Сафрон

Действието се развива в Барселона,  по време на Гражданската война в Испания. Разказва се за търговец на книги, който случайно попада на тайнствена книга – „Сянката на вятъра“. Самата книга крие зловещи тайни и заплетени загадки.

Ема споделя, че Сафрон е неин любим автор. „Сянката на вятъра“ е най-харесваното произведение за младата актриса.

Тихите – Сюзън Кейн

Авторката Сюзън Кейн смята, че обществото подценява значително интровертите и същевременно поставя по-голям акцент върху екстровертите. Една трета от хората в света са интровертни.

Този бестселър представя интересна гледна точка, свързана с живота на интровертите. Книгата е подходяща за тези, които се идентифицират като  интроверти, също и за онези, които  искат да научат повече за техните интровертни приятели .

заглавия предложени от Ема Уотсън

Ема споделя: „Историята е толкова реална и истинска, че чак боли. На всеки се е случвало да се чувства сякаш нещо не е наред с него. Тази прекрасна книга дава много отговори на глобални въпроси.“

Ако още не сте се запознали с тези прекрасни книги, изтичайте до книжарницата. Ще си подарите няколко дни, изпълнени с интересни емоции и приятни преживявания.

Ако ви липсва време за четене, прочетете подробната ни статия по темата, а именно Как да открием време за четене?

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.