7 трика за професионален грим

Грим – аксесоар към облеклото?
успешен грим

Поставянето на грим трябва да е приятно и забавно. Всеки от нас обаче има тази приятелка, която винаги се появява с безупречен грим, всеки път изпипан до последния детайл. Как да постигнем този ефект без да харчим безбожно много пари или да ходим всеки ден при гримьор?

С тези няколко съвета ще подобрите поставянето на вашия грим и ще се чувствате все едно сте били при професионалист.

  1. Инвестирай в правилните инструменти

   Ако искате да изглеждате професионално, вложете нужните средства в професионални средства за гримиране. Използвайте подходящи четки за грим, тампони за пудра и всичко нужно, за да изглеждате зашеметяващо. Само така вашият грим ще бъде неповторим и ще имате самочувствие все едно сте прекарали часове при гримьора.

  2. Контурът е вашият приятел


   Истината е, че професионалистите се справят много добре с грима на всяко лице, защото знаят, че то е уникално само по себе си. Да намерите контурите на лицето си и да се съобразите с тях – това вече е майсторство. Контурите са изкуството на подчертаването на вашите съвършенства. Ако ви е трудно да намерите своите зони, които да подчертаете, разгледайте професионални клипчета в интернет. Или пък използвайте вдъхновението и това как на вас ви харесва. Експериментирайте с грима – така ще знаете кое е най-доброто за вашето лице.

  3. Открийте най-подходящия  цвят коректор за вашата кожа

   Да откриете най-подходящия цвят коректор за вашата кожа си е истинско предизвикателство. Не се спирайте на по-тъмен тон, тъй като ще се появи ефектът на маската и определено няма да очаровате околните. Дори ще се почувствате неудобно. Може би в такъв случай е подходящ кремообразен оттенък, близък до вашия цвят. Не щадете средства за коректор и фон дьо тен, защото от тях зависи колко професионално ще изглежда вашия грим.

  4. Винаги се усмихвайте при нанасяне на руж

   Всички експерти по грима съветват да се усмихваме, когато нанасяме руж по скулите си. По този начин изпъкват и е по-лесно да нанесем достатъчно количество по тях, а не да сме като циркови артисти или палячовци.
   Ако успеете да спазите това правило, то вашия грим ще изглежда професионален.

5. Не използвайте само един цвят сенки на очите си


Не е добра идея да използвате само един цвят сенки за очи, когато се гримирате. Защо ли? Защото е еднообразно и скучно и кара очите ви да изглеждат уморени. Инвестирайте в тоновете, заиграйте се с нюансите, забавлявайте се. Оставете очите да изглеждат игриви и закачливи. Нали затова се гримираме?

6.Подгответе устните си за червилото


Устните са една от зоните, които се забелязва от всеки (другата е очите). Затова подгответе своите устни за червилото. Направете ги неустоими  – очертайте ги с молив или  ги подгответе с балсам. Може да използвате матиращо червило преди основния тон, за да изглеждат по-наситени или лъскави.

7. За финал – пудра

Не забравяйте пудрата. Тя е много важна за нашия професионален грим.
Всеки професионалист използва пудра за финалните щрихи от своето произведение.
Само с пудрата можем да запазим за по-дълго своя грим.
Тя е като феята вълшебница, която помага на Пепеляшка за бала.
Вашата пудра помага на целия грим да издържи часове наред.

Затова, инвестирайте повече средства в нея и няма да съжалявате. Ще греете.

Много важно е да запомним, че гримът е забавен и интерес. Да се гримиране не трябва да ни причинява стрес и дискомфорт. Винаги можем да научим нови неща от интернет или от различни съвети на професионалисти. Не бъдете много сурови със себе си, ако в началото не успявате да се гримирате добре. С практика – всичко се постига.

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.