Лято е! Морски интериор във вашия дом – свежи идеи

Когато сме далеч от морето, но искаме да го поканим у дома – избираме морски интериор.

Лятото безспорно е любимият ни сезон. Нищо че тази година е дъждовно и през ден палавите гръмотевици оглушават почти безлюдните софийски улици. Само че не живеем на място, където лятото е целогодишно. Затова, можем да го поканим вкъщи – за да ни бъде вдъхновение и да му се радваме през 12-те месеци (най-вече през зимата, когато ни липсва желание за живот). И така,

Морски интериор у дома – как да го постигнем?

С малките акценти променяме цялостната визия – не помня кой го беше казал, но безспорно е прав. Понякога ни е нужно нещо съвсем малко, за да променим изцяло начина, по който възприемаме предмета, обстановката и дори човека. Основните акценти, които се ползват при аранжирането на морски интериор у дома, са морски декорации (миди, риби, охлюви и др.), плажни аксесоари (витла на лодки, чадъри), предмети от бита, които са променени (кашон, превърнат в рафт, лампа, направена от дебело въже, парче дърво, вместо масичка за кафе и много други).
А може и да играем с морските цветове – всички нюанси на синьото, зеленото и бялото. И разбира се, това са само част от идеите – вие избирате доколко да позволите на въображението ви да се развихри.

Сега ще ви представим няколко лесни идеи (финансово изпълними), които може да използвате наготово във вашия дом с морски интериор. Ако ли не – нека ви бъдат за вдъхновение.

Креативни идеи за постигане на морски интериор в градското жилище

Красива свещичка в мрежа

Тази красива стъклена поставка за свещи с надпис и морско син цвят е идеалното решение за морски интериор във вашия дом. Може да я поставите почти навсякъде – на холната масичка, между книгите ви, дори в кухнята. Може да си я купите от почти всеки магазин със сувенири. Ако искате да бъде още по-оригинална, направете си я сами.

поставка за свещ морски интериор у дома
снимка: Pinterest.com

Вижте също и 5 идеи за дом с тропически вкус

Зелени палми за морско настроение в хола

Каква е вашата асоциация за рай? За мен са палми, лек полъх и мирис на сол. Може и вой на чайки, но да е там някъде в далечината. Е, палмите са чудесен начин да придадете на домашното пространство по-морски вид. Поставете ги в хола и редовно се грижете за тях. Не са много претенциозни.

палми с мирис на море
снимка: Pinterest.com

Коралови сувенири, миди и други морски декорации

Мисля, че усетихте какво имам предвид. Снимката е достатъчно добра, за да ви насочи в правилната посока.

коралови аксесоари като част от интериора
снимка: Pinterest.com

За цялостните решения, свързани с обзавеждане на вашия дом в морски тонове, консултирайте се с дизайнер. Той ще подбере подходящите мебели и цветове за стаите. А на вас ще остави да изберете декора. Защото малките неща са онези, които правят дома уютен. Успех!

 

Прочети още:

Ето как да декорираме хола – с лек привкус на пътешествие

Посетете нашата фейсбук страница за още интересни неща

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.