Пролетни тенденции за свеж вид на вашата коса

Краят на зимата вече е факт, а ние почти потрепваме от удоволствие при мисълта за пролетта. Каква по-добра причина от идващата пролет, за да си сменим цвета на косата, да освежим външния си вид и да се впуснем в нови приключения! Според Мари Робинсън (специалист по боядисването на коси, работеща със звезди), пролетта е сезонът, в който косата трябва да бъде красива и да изглежда естествено.

Ако сте решили да експериментирате с вашата коса тази пролет, вижте как го правят звездите. Със сигурност техните решения са много вдъхновяващи и подходящи за сезона.

Красиви цветове, които ще оживят вашата коса тази пролет

Златно русо
златно русо
снимка: cosmopolitan.com

Този свеж цвят на златно русо е подходящ за хора със светла основа на косата. За да изглежда по този начин, е нужно да се добави към цвета златиста основа към вашия цвят, за да изпъкне. Говорете с вашия фризьор и му обяснете, със сигурност ще знае какво да направи с косата ви, за да може тя да заблести като истинско злато.
Светлокафяво с русо

Най-чаровната звезда, която е със светлокафява коса с руси нюанси е Бионсе. Тъй като нейната основа е светлокафява с естествено карамелени нюанси, тази комбинация изглежда много добре. Ако и вие искате да изглеждате като Бионсе, помолете вашия фризьор да ви съдейства. Всяка коса е специфична, но ако вашата е светлокафява, със сигурност русите нюанси ще ви отиват.

бионсе русо
снимка: cosmopolitan.com
Страстно червено

Червеното е цветът на страстта, на огъня, а защо не и на пролетта. Този цвят придава мекост и белота на лицата с по-светла кожа. Интересен цвят за вашата коса през пролетта, а и определено няма да страдате от липса на внимание – всички ще се обръщат след вас.

страстно червено
снимка: cosmopolitan.com
Кремообразно русо

Както виждаме, русото отново е на мода, но с малки изключения. Този свеж нюанс, кремообразно русо, се постига като отделни кичури се боядисат в по-светъл (или по-тъмен нюанс) от вашия естествен цвят русо. Тази техника е идеална за създаване на усещането за обем. Важно е да има контраст при избора на цветове, защото само така ще се създаде желания обем и свежо усещане за неотразимост.
кремообразно русо
снимка: cosmopolitan.com
Деликатно черно

Може и да не ви се вярва, но черното винаги е на мода. Тъмно черното, което граничи с много тъмно синьо, всъщност изглежда все едно косата ви е черна по рождение, разбира се ако цветът е избран подходящо. Риана например използва този цвят за косата си, макар да сме я виждали и с други варианти. Ако желаете косата ви да изглежда наистина черна, използвайте по-мек нюанс на черното, за да предотвратите мастиления ефект и възможността косата ви да изглежда неестествено.

деликатно черно
снимка: cosmopolitan.com
Ягодово русо

Този красив оттенък много ще ви подхожда, ако сте със светла кожа. Акцентът тук е русото на фона на рижавата коса. Но тъй като знаем, че много малко хора са с естествена рижава коса, и обратният вариант е възможен – руса коса с акцент оранжеви или червеникави кичури за постигане на ягодово русо.

ягодово русо
снимка: cosmopolitan.com
Златен мед

При този красив нюанс не променяме основата на косата. Стремим се да не се отдалечаваме много от нейния основен цвят, за да получим красив ефект „златен мед“. За целта, акцентираме с по-светли кичури, краища или отделни зони по наш избор. Крайният резултат е свежо излъчване и красива и здрава коса.

златен мед
снимка: cosmopolitan.com
Медна ягода

Медната ягода е за хора с червеникава коса в светлите тонова (може и боядисана), които искат да придадат малко по-тъмен нюанс, без да изгубят основния цвят. Типичен пример за тази техника е прическата на Ейми Адамс, която има светла кожа и тези нюанси правят лицето ѝ да изглежда още по-свежо и красиво.

медна ягода
снимка: cosmopolitan.com
Карамелено кафяво

Този нюанс е идеален за тъмните брюнетки. С малко карамелени нотки по краищата, вашата коса ще се съживи и ще ви придаде по-свеж и младежки вид. Попитайте вашия фризьор коя част от косата е най-подходящо да се изсветли с цел максимално добър ефект.

карамелено кафяво
снимка: cosmopolitan.com
Искрящо кестеняво

Този нюанс се постига при дами, които са брюнетки. Наситеното кафяво се създава в комбинация с червеното. За съжаление, този цвят изисква много повече грижи за разлика от всички други, тъй като неговият блясък ще се измие по-бързо и дори има вероятност да пожълтее след време, ако не се повтори. За целта на няколко седмици трябва да го освежавате, ако искате да изглежда по един и същи начин. Красавицата Ема Стоун обожава тази прическа. А и как няма, като изглежда още по-зашеметяващо.

Ема Стоун
снимка: cosmopolitan.com

 

Източник: cosmopolitan.com

Прочети още:

Блоранжевото – новият цвят в косите, по които се запалиха всички

Кои са най-актуалните прически за 2017?

4 лесни начина за супер прическа за къса коса

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.