Модни и красиви на 40

Да си дама винаги е трудно…

Да си жена е ежедневно предизвикателство. Работа, домакински задължения, деца, стрес, мъж… всичко това оставя своя отпечатък върху нашата външност и крехката ни душевност. Понякога сме толкова заети, че дори забравяме да се срешем, да си сложим червило. Не ни прави впечатления, че сме с едни и същи дрехи вече 3-ти ден подред… Мислим си, че това, че сме на възраст, компенсира.

Мили дами, възрастта е просто цифра. Тя е начин да ни покаже, че ставаме още по-красиви, мъдри, очарователни и обичани. Затова, уважавайте себе си и намирайте време да блестите!

Градски дами ще ви покаже 6 неща, с които ще сте зашеметяващо красиви и подмладени.
Дълга памучна риза
памучна риза тоалет
снимка: Pinterest.com

Памучните ризи придават младежко излъчване на всеки, който ги носи. Придават женственост и увереност. Съчетайте едноцветна дълга памучна риза с подходящ панталон или класически дънки. Може да носите извън дънките, или да я вмъкнете под колана – както на вас ви допада. Не закопчавайте копчетата до горе, а оставете 1-2 (горните) свободни. Така ще изглеждате още по-женствени.

Ето и една чудесна комбинация от памучна риза и красива пола.

памучна риза и пола
снимка: Pinterest.com

 

Дънкови ризи и якета
дънкови ризи и якета
снимка: Pinterest.com

Дънковите продукти никога не оставят. По същия начин и хората, които ги носят 🙂 Винаги изглеждат млади и свежи. Да не забравяме, че няма по-удобни ризи от дънковите. Меки, подходящи за всяка фигура – те са истински рай за всяка дама.

Шлифер

Шлиферът е задължителен атрибут в гардероба на всяка дама. Той издължава фигурата, правя я да изглежда много фина и крехка, а в същото време  е толкова удобен и практичен, че няма как да не го обикнете.

шлифер
снимка: Pinterest.com
Сака
сака
снимка: Pinterest.com

Повечето хора смятат, че саката се носят само когато си на работа. Може и да е така, но защо да се ограничаваме. Можем да комбинираме сакото с удобни дънки и обувки на висок ток или пък с любимите есенни боти и риза. Сакото е красив завършек на едно формално-неформално облекло. Използвайте го.

Равни обувки
равни обувки
снимка: Pinterest.com

Какво да кажем освен удобство, удобство и пак УДОБСТВО. Носете равни обувки, когато ви се налага. Няма нищо лошо в това да сте на 40 и да носите кецове, маратонки, пантофки и други удобни обувки. Защо да са привилегия само на младежите? Точно тези обувки ви дават елегантността, от която се нуждаете, за да повярвате отново в себе си, дори когато сте на 40.

Чантата
чантата
снимка: Pinterest.com

Дамската чанта е задължителен аксесоар от ежедневния тоалет на ВСЯКА ДАМА, дори на 40. Не се лишавайте от нея, нито от удобствата, които предлагат различните типове чанти. Например, чанта клъч за вечерно официално събитие, чанта торба, която побира всичко, дори най-ненужното, чанта с няколко дръжки и др.

Хубаво е да имате чанти в няколко различни цвята, за да ги комбинирате с дрехите и обувките. Така показвате завиден стил и класа.

Мили дами, вие сте прекрасни – не го забравяйте! Усмихнете се, сложете червило и напред към новите върхове за покоряване 🙂

 

Прочети още:

Есенните аксесоари, без които не можем

Есенна мода 2017 – какво ново?

Септември в цветове – есенна мода

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *