5 начина да сте в добро настроение през есента

Как да сме в добро настроение през мрачните есенни дни?

Всеки сезон крие своето очарование. Пролетта е дъхава и цветна, лятото е пълно с приключения и солен вкус, есента е спокойна и някак приканваща да се поспрем и да се огледаме за красотата около нас, а зимата – пълна с празници и поводи за радост.

Често обаче не гледаме на сезоните по този начин и несъзнателно ни влияят депресивно. Да съхраним добро настроение през есента е трудно, но не невъзможно. Макар да има дни, които са мрачни и дъждовни, есента крие своята красота, която чака да бъде открита. Ето 5 съвета за това как да останем в добро настроение през есента. Дано ви помогнат да избягате от сезонната депресия 🙂
1.Нагласете само една аларма за ставане ( и не помисляйте за бутона „snooze“ („подремвам си“ – превод англ. ред.)

Когато станем при първата аларма, денят се подрежда. Доспиването за 5-10 минути не е опция, тъй като обърква режима ни и пречи да бъдем пълноценни през остатъка от деня. Чувстваме се замаяни и объркани,  и се стресираме излишно. Не е нужно, няма да се наспите с 5-10 минути, а само ще си създадете излишни главоболия. Ставайте и смело напред.

2. Излезте навън

Разходете се на чист въздух, дори когато вали. Доза свежест всеки ден помага да се преборим със сивотата на делника. Отделете си 5-10 минутки да се разходите, дори да е хладно. След това ще се изненадате колко освежаващо е.

добро настроение през есента 5 начина
снимка: Pinterest.com

3. Запалете лампите, а защо не и няколко свещи

Есента понякога е малко мрачна. По-рано се стъмва, вали, облаци и така нататък. Макар да я обичаме, защото предразполага към следобедни дрямки и почивка, понякога ни потиска с тази мрачност. Запалете всички лампи у дома. Използлвайте свещи, дори през деня. Не се оставяйте мракът да ги засмуче. Повикайте светлината и топлината. А после – може да пийнете топъл чай или горещ шоколад с хубава книга 🙂

здравей есен
снимка: Pinterest.com

4. Правете си вечерни планове (дори да си стоите у дома)

Есента не е от най-интересните сезони за социален живот, особено когато е мокро и студено. Естествено е да предпочетем да си стоим на топлия диван, завити с одеяло и да гледаме телевизия. Въпреки това, често депресията идва точно от такива „самотни дейности“. Направете си планове, поне 2-3 пъти в седмицата. Например, ходете на йога или друг спорт, където ще се зареди с положителна енергия. Организирайте среща с приятели за вечеря, а защо не у вас? Киновечер с приятели също е чудесна идея за разнообразяване на сивото есенно ежедневие.

5. Прегърнете уюта

Може би за някои е клише, че есента е уют, но представете си, че сте в Pinterest – там всичко е толкова пъстро и красиво, особено през есента. Свещички навсякъде, топъл шоколад/чай, красиви одеяла по леглата, меки възглавнички и топли чорапи и чехли – идеалната есен, с която ще сте в добро настроение. Почетете книга, гледайте някой интересен филм, помечтайте – затова е есента – да създаваме мечти, които напролет да реализираме 🙂

добро настроение през есента
снимка: Pinterest.com

Изпълнете се с красиви мисли и мечти, пъстри като есенните листа, макар и нападали по земята. А и не забравяйте, че скоро идва и Коледа, а с нея топлината и семейният уют.

Прочети още:

7 филма за есенно настроение

Есенни тенденции при обувките

Есенната мода 2017 – какво ново?

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.