Ако не знаеш какво да правиш с живота си, прочети това!

Чувствате се сякаш плувате сред мрачно, монотонно и не безразлично безбрежие. Трудно ви е да видите перспективата зад множеството облаци, покрили хоризонта ви. А там някъде в далечината на красив остров ви чака вашата причина да съществувате.

Не се страхувайте! Не сте сами. Всъщност, вие сте част от голяма група хора на тази планета, които се чувстват по сходен начин. Не знаете какво да правите с живота си и не знаете как да разберете.

Първото нещо, което трябва да направите, е да разберете, че това състояние е съвсем нормално. Хората не се раждат научени в това каква е ролята им в общността и какво да очакват от живота си. Вместо това, ние се раждаме с безграничен брой възможности, които ни дават шанс да постигнем различни неща. Проблемът е в това, че докато изборът е необятен, избирането става все по-трудно.

Животът е постоянна промяна и правилният избор се променя във входа на пътуването. Не е случайно това, че голяма част от нас откриват у себе си онова натрапчиво чувство, че е трябвало да постигнат повече, да потърсят повече и да изчакат повече. Сякаш все нещо не ни достига…

Ето и няколко насоки, с чиято помощ ще успеем да осмислим случващото се и да си дадем спокойствието, че не всичко е загубено в живота ни. Ще успеем да се насочим в правилната посока и да постигнем онова, което наистина желаем в живота си.
Бъдещето не ни принадлежи….

„Бъдещето не ни принадлежи и не можем да го видим“ (превод-ред., англ. – “The future’s not ours to see” ) е текст от песен на Дорис Дей. Можем само да си представяме какво ни е подготвил живота и със сигурност не трябва да се хващаме на капана да мислим и планираме целия си живот. Никога не знаем какво ни чака зад ъгъла. Работата ни, здравето, семейството и обществото като цяло са променливи величини и няма как да ги планираме за дълъг период от време.

живота
снимка: Pixabay.com

Можем да прогнозираме за кратък период от време и да се опитваме да правим колкото се може повече неща, които ни носят наслада и щастие. Без значение дали това включва вашата работа, хобита или други занимания, опитайте се да извлечете максимално позитивното от всичко. Така пътуването ви ще бъде много забавно и запомнящо се.

Също така в търсене на нови възможности, може да откриете у себе си скрити таланти, дълбоко погребани желание, които ще ви донесат истинско щастие. Струва си да опитате, нали?

За да постигнем щастие трябва да излезем от зоната си на комфорт

Животът е пътуване, а то невинаги е гладко, което значи, че по пътя ще изпитате сериозен дискомфорт. Понякога ще е психологически натиск от липса на средства, който ще ни отдалечава от нещо, което силно желаем. Друг път ще е емоционално земетресение, което ще преобърне живота ви с главата надолу. Без значение какво ви се случва, ВИЕ ТРЯБВА ДА ГО ПРИЕМЕТЕ.

Всеки път, когато изпитате дискомфорт, ще научите нещо ново за себе си и за това какво желаете за в бъдеще. Ще откриете вашия начин за борба с живота и целите, към които сте се устремили.

животът е път
снимка: Pixabay.com

Отървете се от това, което ви разсейва и от отлагането за друг път

Никога не забравяйте, че времето не чака никого. Може и да искате да откриете мечтите си и да ги преследвате, но това няма да се случи, ако все отлагате. Развивайте хобито си, отделяйте време на близките си и на други неща, които истински цените, но се отървете от всичко останало, което отнема от времето ви, а не ви помага да бъдете продуктивни. Откриването на правилния път в живота не е лесно и често изисква много работа и усилия. Трябва умът ви да бъде устремен, тялото да му служи добре, а времето да е ваш приятел.

Открийте потенциални подходящи сфери на работа, говорете с хора с опит в това поле, бъдете доброволец, за да разберете дали това е за вас. Няма как да знаете дали нещо е подходящо за вас, без да сте го опитали, нали? И спрете да намирате време за губене. Няма време! Трябва да се действа.
Задавайте въпроси (и прости, и сложни)

Няма как да достигнем знание без да се запитаме . Когато търсим своето място под слънцето, ни се налага да се обърнем към себе си и да отговорим често на въпросите, които са пред нас. Само така ще постигнем своята цел. Понякога ще открием лесен отговор на сложен въпрос, например: кое е това, което ни вдъхновява? Друг път ще се изправим пред предизвикателството да направим избор между себе си и моралната страна на нещата. Животът учи. Колкото повече изследвате себе си, задавайки си въпроси и отговаряйки на тях максимално искрено, толкова по-лесно ще откриете своя път.

Бъдете готови за жертви и компромиси

Сега вероятно се чувствате изгубени; не знаете какво да правите с живота си и искате да откриете накъде да тръгнете, за да започне да ви се случва нещо. Между мястото, където сме в момента, и това, което искате да достигнете, има доста работа.

Понякога се налага да превъзмогнем себе си в името на по-висша цел. Защото ако не сме готови да загърбим нещо, обикновено страдаме и нищо около нас не се променя към по-добро.

бъдете щастливи в живота си
снимка: Pixabay.com

Чук, чук…

Понякога трябва да видим възможността, която чука на вратата. Трябва да сме готови да отговорим на нейния призив. Запомнете – да опитате е най-сигурният и ефективен начин да разберете дали ставате за даденото нещо. Затова, когато животът пожелае да ви покаже правилната посока – сграбчете възможността и вижте накъде ще ви отведе. Може и да се притеснявате, че не е сега моментът за това, но никога не знаете, докато не поемете по пътя и не откриете какво ви очаква там.

 

Източник: aconsciousrethink.com

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.