7 приказни замъка в Ирландия, които да посетите – част 2

Ирландия е едно приказно място, което заслужава нашето внимание.

Ето и оставащите 4 от нашите 7 приказни замъка в Ирландия, които за нищо на света не трябва да пропускаме.

Замъкът „МакДермът“, Ирландия

Замъкът датира от 18-ти век, но днес от него са останали единствено руини. Заради разположението си на малък остров е трудно достъпен, но поне от далеч може да бъде видян.

 

Замъкът „Трим“

Замъкът „Трим“ е строен в период от 30 години. Той е най-големият нормандски замък в Ирландия. Мястото не е случайно, тъй като има стратегически поглед над река Бойн. За щастие, целият замък е отворен за посещения срещу такса. През зимата работи само по празници и уикендите.Замъкът „Клифден“, Ирландия

Днес, замъкът „Клифден“ е разрушен. Датира от 1818 г, като с времето е обрасъл с трева и се превръща в идеално място за разходка на крави, кози и други. Наблизо са пасбищата, където пасат всички животни, така че не е случайно ако някои от пейзажите на десктопа ви са заснети точно на това място.

Замъкът „Лисмор“, Ирландия

От всички 7 замъка, за които ви разказваме, „Лисмор“ е най-поддържан и заслужава вашето внимание. Разбира се, това не е случайно, защото именно тук е ирландският дом на херцога от Девъншир. Красивите градини с пъстри цветя са отворени за посещения.

 

Прочети още:

Истини за пътуването по света – част 2

Как да си направим най-добрите снимки при пътуване?

Удобни и красиви обувки по време на пътуване – мисията възможна

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.