Истини за пътуването по света – част 2

Продължение по темата Полезни съвети и истини за пътуването по света

Да пътуваш сам винаги е по-добре

Така има по-малка вероятност да се разочаровате от спътниците си. Когато си сам, разчиташ единствено на себе си и така има по-малка вероятност да се огорчиш от някой друг. Учиш се на много полезни качества като отговорност и преценка на времето.

Хостелите са добър вариант за споделяне на стаи

Хостелите напомнят на студентските общежития. В тях за малко пари можеш да споделиш стая с някоя за 1-2 вечери. Подходящи са, когато пътуваш сам и си готов да се лишиш от удобства. Най-големят им плюс е, че са на ниска цена и винаги има още едно място.

Остави очакванията си вкъщиКолкото по-рано се отървеш от очакванията си, толкова по-добре за теб. Защото те са пречката към постигане на щастливото пътуване по света. Просто приеми, че всичко може да се случи, но ти трябва да си спокоен и доволен, че изобщо ти се случва нещо. Както се казва – Keep calm и давай напред.

пътуването по света

Няма как само да пътуваме, трябва и да работим

Много е романтично да смятаме, че можем вечно да пътуваме. За жалост, трябва и да се работи. Не се опитвай да избягаш от реалния свят, защото сблъсъкът с него рано или късно ще ти коства много. Съвет – приеми, че всяко пътуване има начало и край и съхрани хубавите спомени.

работата и пътуването

Да не правиш нищо е скучно, дори когато си на плажа

Скуката ще те връхлети без предупреждение дори на най-райското място. Това ще те изкара извън равновесие и застрашава да провали твоето пътуване по света. Намери си занимание, дори и да е съвсем обикновено. Например, гледай чети книга, решавай кръстословица, води си дневник с преживяванията и т.н. Само така ще избегнеш негативните емоции.

Като цяло хората са учтиви

Колкото и различни народи и култури да срещаме по света, впечатлението, с което оставаме, е че всички са щастливи да ни помогнат. Ако имате нужда от помощ, обърнете се към местен, не се страхувайте да попитате. Хората ще ви отговорят с усмивка.

Понякога може да ви е самотно

Ще има дни, в които ще си казвате, че не си е струвало това голямо пътешествие. Ще ви липсва уюта на дома, приятелите, уредения живот. Колкото и дива да е душата ви, понякога просто ще ви се иска да уседнете. Не се страхувайте, това е нормално. На всекиго се случва. Просто оставете времето да излекува раната.

самота при пътуване

Скоростта не е всичко

Не прахосвайте всичко със скоростта на светлината. Не е нужда да имате всичко, което видите. Идеята на пътуването по света е да открием смисъла за себе си, за това в каква посока отива живота ни. Безсмислено е да изхарчим с лека ръка всичко събирано дълго време.

Време е да се прибереш у дома, ако…

Ако емоциите ви надделяват над разума, а пътуването се превръща в неприятно преминаване от точка А в точка Б, то тогава трябва да си тръгвате към дома. Пътуването по света е забавно и дръзко начинание, но понякога се нуждаем да се приберем и да се насладим на всичко видяно от дистанция. Защото понякога самото приключение не е в това какво сме видели, а къде сме се завърнали накрая.

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.