Как да си направим най-добрите снимки при пътуване?

Снимките – начин да създаваме спомени

Те са доказателство, че сме били на различни места. Снимките са нашето средство да съхраним емоциите.
Понякога сме толкова ентусиазирани от видяното, че без да се замислим, снимаме. Само че невинаги снимките се получават добре. Причината е проста – не можем да заснемем всичко около нас. Това, което виждаме, е плод на емоцията ни. Затова е необходимо да знаем няколко прости правила. С тяхна помощ ще успеем да правим по-добри снимки, докато пътуваме.

как-да-си-направим-2.

Какво е необходимо да знаете за снимките при пътуване?

Дори да сте фотограф любител, то за вас от голямо значение е това с какъв фотоапарат снимате. Колкото по-добър е той, толкова по-хубави ще бъдат снимките ви. Не без значение е и вашата нагласа. Колкото по-търпеливи сте, толкова по-съвършени ще бъдат вашите снимки.

 

 

Не можем да заснемем всичко

Когато пътуваме в чужбина ни се иска да заснемем цялото пътуване и така да го съхранят. Само че по този начин изгубваме от своето преживяване. Оставете фотоапарата или телефона. Огледайте се, затворете очи, заслушайте се в това, което е около вас. Именно в тези простички неща се крие цялата магия на преживяването и съхраняването му в качествени спомени.

Да бъдем уникални

Изберете своя начин да бъдете неповторими. За да се получат снимките ви интересни и неповторими, представете си, че никога не сте виждали даденото място. Например, ако посещавате Айфеловата кула, тогава я снимайте все едно я виждате за първи път. Именно така ще уловите нейната уникалност и в същото време ще оставите своя отпечатък.

Следвайте светлината

Следвайте светлината, тя ще ви изненада. Без подходяща светлина никоя снимка няма да бъде достатъчно красива.
Бъдете отворени към заобикалящото.
Отваряйте си очите за всичко неочаквано. Само така ще направите най-добрите снимки по време на своето пътуване.

как-да-си-направим- снимки-3
Нека бъде просто

Простотата е много важна за това снимките ви да бъдат добри. Колкото по-малко промени правите, толкова по-истински и хващащи окото ще бъдат те. В крайна сметка целта на всяка снимка е да радва и да впечатлява.
Нека не забравяме, че всъщност не снимките са важни, а това как се чувстваме на даденото място. Важен е нашият спомен, защото с него създаваме вечност.

как-да-си-направим-4

Снимайте хората

Хората са чудесен начин да заснемете дадено място с неговата атмосфера. Разбира се, важен е ъгълът и светлината, но естествената обстановка ще подпомогне много за това да съхраните спомена. Местните, с техните емоции, чувства са най-добрият начин да обхванете всичко от мястото, което снимате.

Направете мястото, което снимате интересно и неповторимо

Начинът, по който снимаме място, е много важен. Без значение дали на снимката ви е Тадж Махал, Египетските пирамиди или Холивудския надпис, винаги има начин пейзажът да изглежда уникален. Използвайте творчество, изберете ъгъла на снимане, светлината. Представете си, че снимате филм и от вас зависи как ще го разберат зрителите. Опитайте се да предадете максимално добре емоцията, която изпитвате, докато гледате. Ако успеете да изпълните всичко това, то вашата снимка ще бъде може би не най-професионалната, но изпълнена със съдържание и емоции.

как да си направим-снимки-6
Композицията на снимката

Снимката разказва история. За да е добра, трябва добре да бъде подредена. Всяка снимка е вашата творческа изява, вашето изживяване, вашата емоция от пътуването. Отделете достатъчно време, за да я подредите и наситите с емоции.

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *