11-те важни урока, които научих през 20-те си години

20-те години са важни за периода на всеки човек. Особено за дамите, тъй като тогава осъзнават много неща за света, за хората и най-вече за себе си.

Кои са важните уроци, които научихме или ще научим през 20-те години от живота си?

Качеството винаги печели пред количеството

Звучи правдоподобно, но често го подлагаме на съмнение. Става въпрос за всичко: дрехи, обувки, храна, коли, че дори и за хора важи. Да, може и да не ви се вярва, но все по-често ще предпочитате два удобни чифта дънки вместо 12, които не са толкова удобни и практични. Същото важи и за обувки. Ще предпочитате да се чувствате удобно вместо просто да изглеждате добре в очите на другите.

Любовта винаги е непринудена

В живота си винаги насилваме нещата. Любовта обаче не може да бъде насилвана. Какво имам предвид? Това, че сте в 20-те и нямате сериозен приятел, не ви прави някаква антика или чудовище. Напротив, при всеки нещата се развиват различно. Бъдете търпеливи и не пресирайте нещата. Ще изгубите късмета си. Радвайте се на живота, а каквото трябва, ще се случи, когато му е времето 🙂  Любовта винаги идва при теб, когато най-малко я очакваш.
важни уроци през 20-те години
снимка: Pinterest.com
Ще падаш повече от веднъж

Да, ще падаш, ще ставаш и после пак…. и така доста време. Докато научиш това, което е трябвало да се научи. Някои падания ще болят повече от други, някои пък ще се повтарят, докато усвоиш урока. Но така е в живота – всичко си идва на мястото в даден момент. Това не трябва да те обезкуражава. Падай, ставай и смело напред. Само така израстваме. Духовно, емоционално, че и физически. Спомнете си колко одрани колене сме имали, когато сме се учили да караме колело като деца? За да стигнеш до това, което търсиш, трябва да паднеш и да имаш куража да се изправиш и да продължиш напред.

през 20-те години
снимка: Pinterest.com
Не само мъжете могат да разбиват сърцето ти

Съществува неписано правило, че единственото нещо, което е способно да разбие сърцето ти, е Мъжът. И тук неслучайно използвам думата „нещо“. Е, не е вярно. Всичко, което си способен да обичаш, може да те нарани, да те разкъса на парчета, да изгубиш себе си в него, да потънеш в скръб и пр. През 20-те години от живота си ще откриеш много неща, които да обичаш: животни, приятели, работата си, места.  Не се чувствай като драма куйн, когато някой напусне живота ти, или любимият ти домашен любимец умре. Да, поплачи си, излей мъката си, но продължи напред. Истината е, че всичко, което обичаме, може да ни нарани. Но това не променя факта, че си заслужава да опитаме, нали?

уроците през 20-те години
снимка: Pinterest.com
Ще разбереш в детайли какво е кредит

През 20-те години от живота си ще се сблъскаш с какво ли не. Финансовата страна на нещата, а особено това, че парите не растат по дърветата, ще е сред най-горчивите уроци. Запомни едно: кредитите са за хора с постоянна работа. И е важно да ги следиш. Така че, хубаво си помисли преди да теглиш кредит за почивката, която искаш. По-скоро обмисли образованието си и как да инвестираш с цел да постигнеш положителни резултати.

Следва продължение…

Прочети още:

Уроците, които научаваме на 20, но осмисляме на 30

Разбираш, че си пораснал, когато…

Защо жените живеят по-дълго от мъжете?

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *