Уроци, които научаваме на 20, но осмисляме на 30

Разликата между 20-те и 30-те години в живота ни

Да си на 30 е леко страшничко, но същевременно невероятно сравнение с 40-50 и т.н. В някои отношение 30 дори е по-добре, отколкото 20.

Хората, които са далеч от заветното 30, изпитват страх от неизвестното.  Истината е, че на 20+ на никои не му хрумва, че един ще станеш и на 30+. Ако пък случайно се сети, то страхът е съвсем лек, защото ние дамите смятаме, че ще сме доста стари. Но наистина ли е така?

20 или 30

От друга страна, хората, които са минали 30-те, гледат на тях с носталгия и ще ви споделят, че този период от живота ви е един прекрасен момент, които не бива да се изпуска. 30-те са мостът между невинната младост и зрелостта. Това е времето, когато си осъзнал како искаш от живота – кариера, любов, семейство или  разнообразие. Знаеш какво имаш и как да го постигнеш.
Едно е сигурно – мъдростта  идва с годините, с физическия опит. И макар част от нещата да са ни поднесени още на крехката възраст от  20+, то ние успяваме да ги разберем и осмислим истински едва през 30-те години от своя живот. Кои са тези неща?

Годините се изпъстрят единствено с хубавите спомени. Не се страхувайте от тях, а ги празнувайте и им се радвайте.

Щастието и животът не са крайна цел. Смисълът е в пътуването. Не можем да сме щастливи самоцелно. Трябва да се потрудим за щастието си всеки ден.

Когато си  истински щастлив за някой друг – значи наистина си узрял.
Нещата от живота на 20 и 30

Най-големият лукс е да бъдеш щастлив със себе си, да се чувстваш удобно в тялото си, да харесваш душата си. Много е лесно да си неуверен и страхлив. По-трудно е да се харесаш. Когато това се случи, вече сме сигурни, че сме извървели част от пътя към зрелостта.

Не очаквайте всеки избор да е правилният. Но когато имате силата да промените избора си, тогава вече сте на прав път. Към себе си, към зрелостта, към смисъла на живота.

Отмъщението и гнева са деструктивни емоции, които ви обвързват. Вместо тях, изплувайте на повърхността и спрете да се тормозите. Решете проблема си и спрете да изцеждате емоциите си. Пестете ги за смислени неща.

Щом се научим да живеем с малко, ще открием колко много имаме всъщност.

Вещите не са важни, не ги трупайте. Хората имат значение. Особено онези, които са готови да споделят и доброто, и злото в делника ви. Замислете се над това.

Чуждият успех не означава провал. Вдъхновете се и продължете напред.

Да си жертва е лесно оправдание. Смисълът на живота е в това как ще изиграем картите, които имаме, а дали ще вземем всичко.
невероятните 30

Неслучайно всички бури се кръщават на хора.

Вярата укрепва духа и характера. Вярвайте в нещо. Разширявайте кръгозора си.

Ако имате възможност, помагайте на някого. Изберете доброто, изберете да подадете ръка, вместо да затворите вратата.

Съществуват хора, които печелят от тотото. Те обаче продължават да си купуват нови фишове. По-късно разбират, че печелившият билет  е изтекъл и шансът им да вземат печалбата е заминал с него. Оценявайте това, което имате. Тревата невинаги е зелена, небето невинаги е синьо. Но смисълът е в оттенъците.

Никога не гонете това, което не иска да остане при вас. Ако е писано, само ще дойде. Ако не – нека иде при когото трябва.

Давайки на света най-доброто, то също ще идва при вас.

Мъката е безкрайна, но също и любовта. Едното ни напомня, че сме живи, а другото, че можем да оцелеем от всичко.

През 20-те години от своя живот прекарваме много време в това отчаяно да се опитваме да се харесаме на всички. Това няма как да стане. През 30-те важното е хората да ви познават такива, каквито сте в действителност. Без маски, преструвки – в натурален вид. И да ви приемат с всичките ви странности.Красивите жени на 30

Това, че остаряваме, не означа, че всичко ни е ясно. Да остаряваш означава, че помъдряваш и въпреки това все още не знаеш нищо. Именно в това се крие приключенското в живота – винаги предстоят невероятни истории, които тепърва ще се случват.

 

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.