В Хърватия зная какво е добро вино. Жителите на страната са любители на виното и не е случайно, че точно тук се появява подводната винарна. Колко екзотично!

На около час от Дубровник, в Драч се намира първата за страната подводна винарна.

Посетителите на това магическо място не само могат да се насладят на скритата красота по водата, но и да бъдат част от процесите във винарната. Това е бонус за посетителите.

Не всичко се случва под водата. Първоначално, виното се приготвя на повърхността за около 3 месеца, след което с помощта на специални съоръжения се поставя под водата във винарната за около 1-2 години. Поради уникалният му начин на приготвяне и съхранение, виното пази неповторимия си аромат дълго време.

подводната винарна в Хърватия
снимка: Pexels.com

Всички бутилки във винарната са подсигурени в случай на наводнение. Откъде е дошла идеята за подводната винарна? От схващането, че морето е натурален източник на охлаждане, а спокойствието и тишината под водата помагат за повишаването на качеството на любимата напитка.

Ако все пак се страхувате да се гмурнете и да откриете това уникално вино, все пак може да си го закупите през интернет. След 700 дни, през които е било обгърнато от корали, миди и какви ли не подводни красоти, то ще ви бъде доставено. Или пък може да се престрашите и да се гмурнете в подводната винарна!

 

Прочети още:

Поглед към най-романтичните градчета в Европа

Най-красивото от Италия в снимки

Красотата на Гърция