Типовете жени, от които мъжете бягат, са…

Има такива жени, които плашат мъжете. И те често бягат през глава, с 200. Молим се ние да не сме сред тях, но все пак, нищо не се знае.

Кои са жените, от които мъжете бягат?

7 са типовете жени, които плашат мъжете и ги карат да си плюят на петите и никога повече да не се върнат обратно.

мъж, които бяга от жена
снимка: Pexels.com

Контролиращата маниачка

Тя е тази, която контролира всичко до най-малкия детайл. Постоянно поставя мъжа на мястото му, а възприема себе си като тази, която разрешава проблеми. Дори всичко, което прави, да е от добра съвест, то не можем да не признаем, че постоянното повтаряне, че си прав, ще изнерви и ангел.

В непрестанните си опити за контрол над другия, тя унищожава партньора си и руши неговата самооценка. Рано или късно, той губи мъжкото в себе си и си отива с наведена глава.
Майката

Това е този тип жени, които задушават с присъствието си. Те са обгрижващи – избират дрехите на своя мъж, грижат се за здравето му, следят какво се случва с  него. Макар това да ви изглежда нормално, то не е.

Цялото напрежение от този товар рефлектира върху жената-майка. Постоянно е в недоумение как се чувства той, къде се намира тя в живота му, как може да го промени и т.н.

Този тип поведение провокира ответна реакция – мъжът се превръща в бунтовник. И не е нормално зряла жена да се държи с мъж като с дете. Краят е ясен – омраза и самосъжаление и изгубено време с неподходящия човек.

Лисицата/въртиопашка

Тази чаровница привлича тълпи от мъже около себе си. Тя контролира мъжа с помощта на своето тяло. Научава мъжа да прави, каквото тя му каже. Този тип отношения почиват на изнудване и те не завършват добре.

жени от които мъжете бягат с 200
снимка: Pexels.com

Изпадналата в беда

Точно като по филмите. Момче среща момиче, което спасява. После живеят дълго и щастливо. Да, ама не. Това може и да сработи за кратко, но в дългосрочен план няма да се получи така добре, както сте го замислили.

жени от които мъжете бягат
снимка: Pexels.com

Няма как жената да е постоянно в беда, а мъжът – винаги в ролята на героя. Това е уморително и изхабяващо и за двамата. Накрая остава единствено омразата, успяла да ги споходи.
Закачливката

Да се закачаш с мъже от време на време е полезно за всяка жена. Но не и постоянно.

В началото е интересно и забавно, но после – става монотонно и досадно, нарушавайки ежедневния ни ритъм на живот. Твърде дългите игрички между двамата души създават усещане за бариера, която не може да бъде прескочена, тъй като липсва комуникация. Жената е самотна, а мъжът е неудовлетворен.

Счетоводителката

Счетоводителката е тази, която търси баланса във връзката. Пълно или тотално равенство не е химера за нея. Тя следи кой и колко плаща във връзката. Проблемът в тази ситуация, е че не може да се гледа на връзката като на бизнес. И то за дълъг период от време. Тя е удоволствие, споделяне. Ако не е приятна, близостта между двамата мигом изчезва.

жени от които мъжете бягат
снимка: Pixels.com

Принцесата

Когато жената е в ролята на „принцеса“, тя не се интересува от любов. Единственото, което иска, е да бъде обожавана, поставяна над всичко и глезена, досущ като малко момиче.

За да е по-сигурно, тя търси мъж, който да се държи с нея, все едно е трофей. Този тип жени лишават не само себе си от щастие, но и другия човек, защото по този начин тяхната връзка се обезсмисля. Същевременно те се ограбват един друг, лишавайки се от истинска любов и за в бъдеще.

Всяка от нас е била в една от тези роли поне веднъж. Същото е и при мъжете. Ако се случва от време на време, не е страшно. Но ако е за дълъг период, вече създава проблем, защото колкото по-дълго се случва нещо, толкова по-малък е шансът то да бъде поправено. А мъжете бягат, защото се страхуват да не бъдат излъгани.

Източник: cosmopolitan.com

Прочети още:

Вижте в какво се заглеждат мъжете, когато ни видят?

Какво пият мъжете, когато са свободни?

Кои са най-романтичните мъже в литературата?

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.