8 прически, подходящи за заети дами

Всички ние сме имали дни, в които едва ставаме от леглото, оставяме децата сами да се оправят за училище, приготвяме набързо закуска, обличаме с каквото видим и тръгваме към работа. В такива дни е доста изкушаващо да оставим косата си свободно и необезпокоявано да се спуска, както намери за добре. Друг вариант е да я вържем в небрежна опашка. За всички тези мързеливи дни, можем да използваме тези 8 предложения за прически за заети дами. С тях ще изглеждате много добре, без да ви се налага да полагате много усилия.

8 прически за заети дами

1. Плитка тип цвете

Тази прическа за заети дами е много лесна за изпълнение. Единственото, което трябва да направите, е да отделите една част от косата си , която ще бъде цветето. Вържете я на опашка. След това,  я изплетете и я увийте около задната част на главата. Оставете няколко кичура небрежно да се прокрадват надолу. Всичко това ви отне не повече от 5 минути, нали? А резултатът е изключителен.

прическа цвете за заети дами




2.Усукан венец

Този тип прическа за заети дами е толкова проста за изпълнение, че ще се влюбите в нея. Вземете коса от горната част на главата си, усучете я, както е показано на картинката, след което я защипете с фиби. Готово. Свежо и иновативно.

венец

3. Палав бретон

Не е тайна, че понякога дължината на нашата коса (или бретона – особено ако е много дълъг) е причината да крием несъзнателно лицето си. Нуждаем се да преместим настрани, за да открием усмивката и очите си. Лесен начин да се справим с това е, ако навием тези кичури, които се намират в предната част на лицето ни. След това може да ги закрепим с помощта на фиби, за да не мърдат. По този начин откриваме лицето си и бързо оформяме свежа и младежка прическа, която ще издържи през целия ден.

бретон

4. Опашка с къдрици

Къдравите коси винаги изглеждат красиви, но оформянето на къдриците е трудна задача, която отнема много време. За по-лесно, вържете косата си в опашка. След това я разделете на две части. Вземете всяка част и я усучете, след което използвайте маша около усукания сектор няколко пъти. Направете същото и за другия участък от косата си. След това пуснете косата си свободно. Ще видите колко свежи са къдриците ви.

 опашка с къдрици

5. Цяла опашка

Вярвате ли, че може просто да приберете непокорната си коса в опашка и тя въпреки всичко да изглежда красиво? Макар опашките да са доста скучни, ако добавим малко обем, те стават интересни. От вас се иска да разделите опашката си на горна и долна част. След това поставете щипка или шнола, с която да отделите участъците. Оставете горния сектор да пада свободно, закривайки долния. С тази прическа за заети дами ще имате естествен обем.

цяла опашка

прически за заети дами

6. Симпатично малко кокче

Кокчетата са много популярни сред дамите. За съжаление, е доста трудно вашето кокче да издържи целия ден. Много лесен начин да си направите симпатично малко кокче, което ще удържи косата ви през целия ден, е ако изпробвате тази прическа. Разделете цялата си коса на две опашки. След това усучете всяка от тях по отделно. После ги увийте една около друга. Използвайте фиби, за да задържите. Не е изключено и да се напръскате с лак за коса, за да може прическата ви да издържи целия ден.

симпатично малко кокче



 

7. Дълга опашка

Ако искате да имате дълга опашка, която да изглежда красиво, разделете косата си на две опашки. Едната да бъде в горната част на главата ви, подобно на корона, а другата – в долната част на главата. Горната опашка ще скрие част от долната като в същото време двете ще се слеят, създавайки илюзията, че косата ви е по-дълга. Тази прическа е чудесна за тези от вас, които имат кичури, защото по този начин те ще изпъкнат още повече.

свежи прически за заети дами

8. Вълнички за 5 минути

Толкова е лесно да си направим тези прекрасни морски вълни в косата! Само 5 минути са нужни. Сплетете косата си. Използвайте пресата за изправяне върху плитката. Повторете няколко пъти като внимавате да не изгорите косата си. От топлината косата ви ще се накъдри, а заради плитката, къдриците ви ще бъдат свежи.

вълники

Източник: lifeasmama.com

 

Прочети още:

4 лесни начина за супер прическа за къса коса

Пролетни прически – няколко свежи идеи за вашата перфектна визия

Кои са най-актуалните прически за 2017?

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.