Как да направим работното пространство по-привлекателно?

Работното пространство – част от работата и нашия живот

Колкото и да не ни се иска да го признае, работното пространство играе важна роля в живота ни. Това е мястото, където прекарваме 80% от времето си и ако не сме щастливи на тази работа, то тогава сме изгубени.

Естествено, няма как да се чувствате като у дома си, но може да допринесете за това атмосферата да е спокойна и работата да върви добре. Какво може да направите, за да превърнете работното пространство в едно спокойно и ползотворно място?
Организирайте пространството

Не оставяйте да цари творчески безпорядък. Той е вреден в работна среда. Колкото по-малко време ви отнема да намерите нещо, толкова по-добре. Нека всяко нещо има свое място. Това се нарича професионализъм и прави добро впечатление на околните.

работното пространство
снимка: Pinterest.com

Цветя

Цветята са начин да направите работното пространство по-уютно, светло и не толкова стресиращо. Изберете такива, които са подходящи спрямо светлината и пространството, с което разполагате. Съобразете се и с колегите.

цветята като част от работното пространство
снимка: Pinterest.com

Лични вещи

Личните вещи като част от работното пространство не само създават уют, но и помагат да сме по-фокусирани и дейни, като не мислим за дребни детайли. Такива са чашите за кафе, подложките, всякакви пъстри тефтери, сувенири, стойки за химикалки и други. Колкото по уютно се чувствате на работното си място, толкова по-продуктивни ще сте.

чаша за кафе на работното място
снимка: Pinterest.com

Пъстрота

Ако работното пространство е сиво или се намира в стара сграда, винаги може да го разнообразите. Използвайте пъстри неща за вдъхновение: различни аксесоари за бюро, картинки по стените, календари и други. Всичко, което ви кара да се усмихвате и ви изпълва с вдъхновение, е подходящо.

работното пространство
снимка: Pinterest.com

След като направите тези малки промени в интериора на работното пространство, ще ви е по-приятно и по уютно да сте там.

Разгледайте още идеи за освежаване на работното пространство в нашата галерия.

Прочети още:

Работата през 21 век – прилики и разлики с миналото

Ако искате да сте жена, която управлява мъжете…

Ако не знаеш какво да правиш с живота си – прочети това

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *