Как да подчертаем естествената си красота през зимата?

Гримът – начин да подчертаем своята красота

Всяка дама знае, че гримът е инструментът, с чиято помощ изразяваме себе си. Как обаче да се гримираме така, че да изглеждаме естествено? 

Не е тайна, че естествения външен вид привлича повече погледи, отколкото тоновете грим и усещането, че стоиш срещу клоун.

естествена красота 1
снимка: Pinterest.com

И така, как да бъдем естествени? Как да се гримираме неутрално, без значение какъв цвят са очите ни, каква е формата на лицето ни и т.н.?
Първо правило при грима – колкото по-естествено изглеждате, толкова по-добре.

Не прекалявайте с основата за грим, пудрата и ружът. Целта е да коригирате несъвършенствата, а не да променяте изцяло външния си вид.

Искаме да се гримираме за разходка в прекрасния съботен ден, или да подчертаем красивите си очи, за да се чувстваме красиви и със самочувствие, докато пътуваме за работа. Затова, използвайте основа за грим или фон дьо тен с цвят близък до вашия. Разнесете добре, за да не остават следи тип „маска“.

След това нанесете пудра, за да изравните цвета на всички места по лицето ви. Използвайте за целта четка за поставянето на пудрата, защото така е по-лесно, а  и има по-малък риск да прекалите. Следва ружът (ако ползвате).

Съвет – нека да е по-неутрален цвят, например прасковено – отива на всеки, а и не е много натоварващо. Глътнете бузи и поставете по скулите си от ружа с помощта на четка. Вече сте готови за следващата част – да подчертаем очите.

Правило две – да подчертаем очите

Очите ни са това, което се забелязва най-често от тези около нас. Затова, трябва да се погрижим за тях подобаващо.

И така, най-често използваме молив за очи и спирала, за да ги подчертаем. Ако желаете да изглеждате естествено, може да използвате само това.

естествена красота очи
снимка: Pinterest.com

Друг вариант е очната линия, но само в случай, че можете да се справите без да размазвате и изкривявате линията. Друго предложение за вашите очи е светъл тон сенки – например бяло или бледо розово, за да придаде белота и свежест на очите ви. Може да поставите само във вътрешната част над клепача или по цялата му дължина.

Правило три – усните

Едно основно правило при грима е, че не може да подчертаете и очите, и устните. Трябва да изберете само едно. Ако избирате да наблегнете на очите при вашия грим за красота, то тогава на устните трябва да поставите по-неутрален цвят червило или гланц за устни (може дори безцветен).
Ако пък предпочетете да акцентирате върху устните – то тогава може да използвате молив за устни, за да оформите добре своите устни преди поставянето на червилото. Важно е да е много близък цвят до този на червилото. След това поставете червилото. А след него може да фиксирате с гланц за по-дълготраен ефект.

Най-важното, което трябва да помните при грима е да изглеждате максимално естествено. Подчертайте своите качества, почувствайте се красиви и уверени, защото го заслужавате!

 

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.