Любовно писмо от мен за… мен! Бъди обичана!

За да обичаш някой друг, трябва първо да си обичал себе си….

Февруари влиза почти на пръсти в ежедневието ни. Познаваме го по празнично украсените витрини, по рекламите за луксозен уикенд за двама, по розовите сърца навсякъде. Денят на влюбените – нетипично български, някак лекичко се прокрадва в ежедневието ни, приканвайки ни да се замисли. За себе си, за любовта, за другите…. За всичко онова, което сме си отказвали или доказвали във времето.

Ние, дамите, сме чувствителни създания. Искаме да сме заобиколени от красота, да усещаме обичта, да бъдем харесвани и обожавани, удостоявани с внимание и преди всичко – разбирани. Само че невинаги се получава така, както ни се иска. Затова, понякога, за да избегнем разочарованието, е по-сигурно първо да се научим да обичаме себе си, а след това евентуално някой друг. И така, нека не очакваме безкрайни словоизлиания по отношение на любовта. Февруари може и да е смятам за месец на любовта, но пък ние обичаме себе си целогодишно, нали така?

любовно писмо от мен за мен 1
снимка: Pinterest.com
И какво ако не получим букета рози, дозата внимание и кутията бонбони в един-единствен ден от годината….

Какво ако… ами нищо! Ще си ги купим сами. Така правят големите момичета, които са независими. Онези, които работят от сутрин до вечер за себе си, за да имат свободата да се нарекат „успели“.

Какво да си подарим за 14-ти февруари (ако решим, че си струва да го празнуваме)?

Разбира се, на първо място е виното. Някак си няма повод, който да бъде отбелязан без него, нали, мили дами?

Ще си подарим любов – от себе си за себе си. Защото го заслужаваме.

И едно любовно писмо – от нас към нас….
Любовно писмо от мен за… мен!

По времето на нашите баби и прабаби писмата са били ефективната форма за комуникация. Колко  ли е било вълнуващо с дни да очакваш новина от любимия! А днес социалните мрежи убиват всичко… Днешното любовно писмо е под формата на чат, в който имаш възможността да видиш дали събеседникът ти е прочел това, което си му написал. И да се огорчиш, ако не ти отговори. Някак пошло и потискащо е. Както и да е. Затова ние ще си напишем любовно писмо до себе си. На хартия, както едно време. И ще го съхраним. За онези моменти, в който се чувстваме отхвърлени, неразбрани. За дните, в които се чувстваме нежелани и необичани. И така, нека започнем….

писмо от мен за мен
снимка: Pinterest.com

Позволи си да бъдеш обичана….

Обичай първо себе си, защото за да те обикне друг, първо трябва да си изградена личност.

Помни, че преди всички трябва да поставяш себе си. Това не се нарича егоизъм, нарича се обич към себе си. Цени времето, което прекарваш сама със себе си, както това с другите. Не пропускай да отделяш време за себе си – да осмисляш случки, да четеш, да се забавляваш, да си вземаш вана. Опитай се да бъдеш щастлива заради себе си.

Защото щастието е вътре в нас. И не трябва да го търсим извън себе си. Бъди обичана – първо от себе си. А после  – и от някой друг. Но никога не позволявай на някой да те обича по-малко, отколкото се обичаш ти сама.

 

 

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.