Грим през различните сезони – част първа

Гримът – мощно оръжие за въздействие

Всяка дама знае, че гримът не само е начин за постигане на самочувствие, но също така и мощно оръжие за въздействие върху околните. Смеете се. Защото съм права.

Защо иначе ще отделяме толкова време на външния си вид, ще харчим купища пари за гримове, за разкрасителни процедури и посещения при гримьори?

Защото външността продава. Макар и малко грубо, това е истината за живота през 21 век в развитите европейски страни. Всяка жена, била тя в модния бизнес или в бизнеса въобще, много държи на външния си вид, особено на грима. На колкото по-висока позиция е, толкова по-безупречна трябва да бъде във всяко отношение. За да бъде уважаване от другите, а и от себе си.

С течението на времето става все по-трудно да бъдем красиви, добре изглеждащи, отпочинали и успешни на работа.

Гримът е това, което ни дава самочувствие, че в очите на другите изглеждаме добре. Че не се виждат торбичките под очите в следствие от тревоги или недоспиване.

Гримът също следва модните тенденции. Разбира се, има базови неща, които ако знаем, ще можем да се справяме успешно сами във всяка ситуация от ежедневието.

Грим спрямо сезона

Как да се гримираме през различните сезони?

Гримът през сезоните се различава. Например, през зимата заради ниските температури е необходимо да използваме повече фон дьо тен, пудра и руж, защото сме по-бледи. А и за да запазим кожата си от вятъра.

Избирайте фон дьо тен със защитен фактор.

През по-топлите месеци използваме по-малко основа, за да изглеждаме по-естествено. Особено лятото – не е нужно да слагаме много пудра и руж, защото кожата придобива златист загар от часовете прекарани на слънце. Трябва обаче да внимаваме.

Слънцето е много вредно. Не забравяйте своя крем със защитен фактор, когато сте на слънце. Изгарянето е не само вредно, но и неприятно.

Как да се гримираме през пролетта?

Актуално, скоро настъпва пролетта и освен, че трябва да подновим гардероба, трябва да освежим и реквизита за грим.

старайте се да не използвате много тъмни тонове. Заложете на по-светлите и на нюансите. Пролетта е светъл и нежен сезон, също като нас, дамите.

Импровизирайте смело с цветовете. Може да използвате молив за подчертаване на очите, като не само черен и сив, а и цветен. Ползвайте и цветна спирала, за да е по-закачливо.

 

пролетен грим

И черната очна линия е модерна. Тя може да бъде по-плътна или по-лека. Всичко зависи от вас. Очната линия е класически модел за грим. Ползва се целогодишно с изключение на лятото, когато е много топло и има вероятност да се разтече. Но ако е качествена, това е малко вероятно.

пролетен грим 2
Как да се гримираме през лятото?

Лятото е най-любимият сезон на повечето дами. Косата изсветлява, кожата добива златист оттенък, а лицето ни е щастливо, защото най-хубавото винаги предстои.

летен грим 2

Как да гримираме очите си през лятото? 

Лесно е – както искаме. Единственото правило е, да не използвате много сенки, когато е много топло, защото има опасност да се размажат. А и вие няма да се чувствате комфортно. Стремете се да изглеждате естествено.

Ето няколко видеа, в които има уроци как да се гримирате.Очаквайте скоро продължение на темата за останалите сезони – есен и зима и как да изберем подходящ грим за тях.

летен грим

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *