Евтина туристическа дестинация? – 10 страни, които да посетите

Дойде моментът за планиране на летните ни преживявания. Обикновено мечтаем през лятото да посетим колкото се може повече места, на които не сме били. Но най-често не можем да си го позволим. Това разбира се, не означава, че няма начин да осъществим мечтаното пътуване с по-малко средства. Пеье, според Elitedaily.com.

10 страни, които са евтина туристическа дестинация – идеални за незабравими летни почивки:
1. Боливия

ЛаПаз Боливия
Боливия предлага много забавления. Тази евтина туристическа дестинация ще ви даде възможност да се почувствате като цар заради ниските цени. Можете да си намерите място, където да останете, храна, транспорт и дори алкохол за по-малко от 20 щатски долара на ден. Супер, нали?

2. Тайланд

Спомяте ли си филмът „Плажът“ с Леонардо ди Каприо? Е, той е сниман в точно в Тайланд – прекрасно място, с девствени плажове, невероятна природ и климат и разбира се – много посещавано от туристи. Туристическите компании предлагат различни оферти за посещение на това райското място. Вие може да се възползвате от тях. Пътуването до там може и да не ви излезе много евтино, но цените в Тайланд са доста добри за туристи.

Ако пък обичате сами да организирате своето пътуване, може да потърсите в някои сайт какви са възможностите за нощувка. Ако сте упорити, ще откриете за около 30 долара на нощ, което си е направо без пари за там, нали? За самолетните билети е малко по-сложно, защото е далеч от България и излиза доста скъпо, но ако намерите ниско бюджетен полет или Last minute offer, ще успеете да спестите и от това. Успех – това място си заслужава всяка стотинка.

Тайланд

3. Гърция

Заради икономическата ситуация в Гърция, цените са доста ниски. По тази причина гърците разчитат много на туризма за стабилизиране на финансовите им загуби. За красотата на Гърция се говори много, но какво включва тя? Определено Гърция си заслужава да се види: заради градската архитектура и безкрайните плажове с кристално чиста вода. Ако не сте били никога в Гърция, сте пропуснали много. Гръцкият начин на живот, или по-точно средиземноморската култура и  бит трябва да бъдат преживяни, без значение коя част на страната ще посетите. Стягайте куфарите – време е за приключения към една евтина туристическа дестинация – съседна Гърция.

Гърция
Ако не сте били досега в Гърция – запознайте се с нея с тези невероятни снимки.

4. Испания

Ситуацията в Испания е сходна с тази в Гърция. Страната предлага много забележителности с богата история, прекрасна храна и много забавления за малко пари.

Макар лятото да не е най-доброто време за посещение на тази прекрасна страна, поне ще можете да усетите типичната Сиеста, а защо не и да идете на плаж!

Испания

5. Коста Рика

Макар да е доста далеч от България, Коста Рика е мечтана дестинация заради своите прекрасни бели плажове и чистата вода. Цените са доста ниски, а самолетния билет може да бъде на прилична цена, ако го резервирате по-рано или търсите оферти.

коста рика
6. Виетнам

Може да пътувате из Виетнам за по-малко от 20 долара на ден. Последните години туризмът във Виетнам се разрасна, но въпреки това цените си остават доста ниски. Само за справка 1 щатски долар се равнява на близо 21 виетнамски донга (местна валута).

Виетнам
7. Румъния

Източна Европа е евтина туристическа дестинация. За по-малко от 10 долара на вечер можете да си резервирате хостел. А за няколко долара може да хапнете и да пийнете бира. Румъния има много исторически забележителности, които ежегодно привличат много туристи. Най-известен е замъкът на Граф Дракула в Бран, но всичко около него също представлява интерес. Румъния е близо, евтина туристическа дестинация е и си заслужава да бъде посетена дори само за един ден.

Румъния
8. Непал

Непал е тропическа страна с невероятна кухня и богата история. Тя е рай за приключенците/търсачите на силни усещания. Тази страна е бягство от сивотата на ежедневието. Не повече от 20-25 долара на ден са ви необходими.

Непал
9. Аржентина

Ако искате да си починете, или пък да се забавлявате – Буенос Айрес е мястото. Аржентинският град е известен с интересния си нощен живот, но също и с традиционната аржентинска кухня. Разходките, транспорта и храната са евтини и това прави Аржентина евтина туристическа дестинация.

Аржентина, Буенос Айрес
10. Турция

Турция е неповторима комбинация от източна и западна култура. Тя е и дом на едни от най-красивите пейзажи в света. Страната предлага вкусната храна, прекрасни гледки и многообразието от занимания. Повечето настанявания са около 20-30 долара на нощ, а храната е много евтина и ще задоволи всеки вкус: от познатите дюнери до по-изисквани и типични ястия.

Турция

А Вие планирахте ли вече своето пътешествие? 🙂

Споделете ни в коментар накъде сте се отправили това лято и какво планувате да правите там.

Благодарим Ви!

 

Прочети още:

7-те най-добри места за вашата ваканция по света

Посетете нашата фейсбук страница за още интересни неща

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.