Продължава поредицата за Хари Потър

8-мата книга от поредицата за Хари Потър ще бъде публикувана това лято

Когато стана ясно, че Дж.К. Роулинг ще разкрие какво се случва в Хари Потър след като напуска Хогуортс, голяма част от феновете бяха разочаровани. Причината бе, че всички очакваха пиеса, а не нова книга.

хари потър1

Сега обаче всички ще бъдат доволни. Текстът на „Хари Потър и Прокълнатото дете, част 1 и 2“ ще бъде публикуван това лято. На 31 юли през нощта, когато е и рожденият ден на Хари, феновете на Роулинг ще могат да се докоснат отново до магията на историята за магьосника.

Историята няма да е точно това, което очакват всички. Не и в истинския смисъл на досегашните книги. Историята ще отговори на много въпроси и ще задоволи любопитството на онези, които не са могли да видят пиесата (30 юли). Текстът за пиесата е написан от Роулинг, Джак Торн и Джон Тифани.

Хари Потър и Прокълнатото дете е наречена „осмата история“ от поредицата. Действието се развива 19 години след последната книга – „Хари Потър и даровете на смъртта“. В нея Хари, Рон и Хърмаяни спасиха Хогуъртс и целия магически свят от тъмната мощ на Лорд Волдемор.

хари потър и прокълнатото дете

Кратко описание, свързано с очакваната история, гласи:

Винаги е било трудно да си Хари Потър, не е лесно и сега, когато той е вечно ангажиран служител в Министерството на магията, съпруг и баща на три прекрасни деца, които ходят на училище. 

Какво предстои? Променени ли са любимите ни герои? Едва ли, просто са се нагърбили с други грижи, свързани със живота.

Ще бъде ли и тази книга хит и дали ще запали режисьорския интерес?

Остава да почакаме  с отговорите до края на юли и да видим дали и този път Роулинг ще ни изненада.

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *