Колко струва една сватба или

каква е цената на една мечта в съвременния свят?

Сватбата – най-дългоочакваният период в живота на всяко младо момиче. От дете си представяме в детайли каква ще бъде бялата рокля – дали по-съвременна, или като на принцеса, какви ще са обувките. Знаем дори как ще бъде направена и прическата: ще има ли буйни къдрици, цветя и други декорации, какъв ще е цветът, какъв ще е допирът и. Знаем всичко. Някак странно. Сякаш сме го сънували. Знаем къде ще премине церемонията, как ще изглежда букета. Почти усещаме смеха и щастието на гостите, вперили жадни погледни в нас.

за сватбата приготовления

Знаем какъв ще е първия брачен танц. Знаем всичко.

мечтата на малкото момиче

Всичко това някак сме го преживявали и с течение на времето сме добавяли детайли, за да бъде по-съвършено.
Само че, сме пропуснали да разберем нещо много важно – в съвременния свят няма място за тази приказка. Съвременните мъже предпочитат да не се бракосъчетават, защото им е по-удобно – финансово или емоционално. Не, това не е критика към тях, времето така ги е възпитало. В такива времена живеем, казваше баба ми. Може би е така. Но къде остава приказката, за която всяка от нас мечтае? Какво се случва с дългоочаквания щастлив край “ три дни яли, пили и се веселили и  сетне живели дълго и щастливо“? Питам се, ние, жените ли станахме по-силните, отказвайки се от нашата приказка, или светът ни наложи своя отказ, дамгосвайки мечтата ни за щастие с етикета, излизащ от всяка уста при случайното споменаване на думата „сватба“: А колко струва една сватба?

за сватбата и съвременната мечта

Колко струва една сватба?

Несъмнено, доста тривиален въпрос. Все едно да попиташ: Колко струва да дишаш, или да се събудиш сутрин.Или колко струва да се усмихнеш.

За някой е много, за други е малко. Зависи от човека. Защото сватбата не е за гостите, за роднините, за скъпите вещи, или за парите, които най-вероятно ще вземеш назаем, за да купиш и организираш неща, от които са без значение. Сватбата е заради човека, на когото държиш. Защото по този начин засвидетелстваш отношението си към него, верността си и желанието да споделиш всичко с него оттук нататък. Затова е сватбата. А не за парите, които ще похарчиш и никой няма да им обърне внимание.

за сватбата мнения

Сватбата на бъдещето

Най-вероятно в бъдеще хората въобще няма да сключват брак (сватба). Защото ще е по-удобно. Защото зад въпроса „Колко струва една сватба?“ прикриваме своята несигурност в това, че искаме да бъдем с дадения човек завинаги.

Въпреки това, ние, дамите, трябва да отстояваме правото си на сбъдната приказка. Всеки заслужава да бъде щастлив по начина, по които усеща нещата. Затова, мили дами, подкрепете сватбата. Тя е на изчезване – за добро или за лошо. Настоявайте за това да има сватби, защото те съхраняват щастливите моменти и показват на хората, че всъщност не парите, а отношението е важно. Животът е онова, което споделяш с останалите, а не парите, които си похарчил за събитието. Затова споделете щастието си с най-близките, макар и в тесен кръг. Заслужава си.

сватбата една малка сбъдната приказка

Каква е цената на една мечта в съвременния свят?

Огромна, но с постоянство и желание всичко се постига. Цената на мечтата е безценна, така че не спирайте да мечтайте за своя момент на щастие. Той ще дойде при най-подходящия момент и с правилния човек.

защото брака е завинаги

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.