Есенно пречистване с храна

Есента – време за пречистване…

Есента избираме да почистим дома си, да се отървем от излишното. Същото важи и за организма ни. За се пречистим с помощта на храна, трябва да използваме сезонни плодове и зеленчуци, с чиято помощ ще се освободим от натрупаните токсини.

Кои са храните за пречистване на организма?

Някои от изброените храни ще ви помогнат за вашето пречистване на организма. Вижте как и защо.

Лимони

Използвайте лимоните във всичко: пийте сок от лимон, консумирайте със салати, използвайте го във водата и др. Благодарение на витамин C, лимонът се бори с всички токсини и е всеобщо признат за идеално средство за пречистване. Освен това, утолява жаждата.

лимони за пречистване
снимка: Pinterest.com
Цвекло

Цвеклото е чудесен есенен зеленчук за пречистване.С негова помощ ще помогнете на храносмилателната система да заработи още по-добре. Консумирайте пресен сок от цвекло, също така добавяйте го към салати, супи и други – така си гарантирате витамини А, В1, В2 и В6, нужни за кръвта и нервната система.

 

Зехтин

Научно доказано е, че зехтинът е полезен за сърцето и кръвоносната система. Той стимулира храносмилателната система, подобрява работата на стомаха, червата, черния дроб. Зехтинът е антиоксидант и съдържа редица витамини, които укрепват костите. Не го избягвайте, защото освен всичко, той забавя процеса на стареене. Консумирайте умерено и с удоволствие.

 

зелен чай за пречистване
снимка: Pinterest.com
Зелен чай

 

Зеленият чай е признат като един от най-стойностните продукти, които подпомагат здравето и дълголетието. Той е най-доброто средство за избавяне на тялото от излишните течности.

 
Кафяв ориз

Богат на витамини и фибри, кафевият ориз рядко ще създаде проблеми или алергии. Вареният кафяв ориз има благоприятен ефект върху храносмилателната система.

плодове за пречистване
снимка: Pexels.com
Плодове

Редовното консумиране на плодове води до по-висока жизненост на тялото. Витамините и минералите, които съдържат, са полезни за нас, затова не трябва да ги забравяме при нашето пречистване.

Доброто и разнообразно хранене в комбинация с ежедневно движение води до щастие и дълъг живот! 🙂

Прочети още:

Перфектното здравословно смути – как да го направим?

Най-вкусното печено пиле на фурна

Опитайте тези  храни за добро настроение

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.