ASМR видеа – различният начин да релаксираш

До скоро си мислехме, че да си стоиш вкъщи е приятно и дори релаксиращо. Само че във време на социална изолация и нестандартно ежедневие, в което липсват разходки, тренировки, срещи и дори умора, лесно можем да изпаднем в депресия, да страдаме от безсъние или апатия. И всичко това може да е свързано с факта, че не ходим никъде. В такива случаи дори обикновените дейности, които ни успокояват, като например четене на книги, гледане на филми, подреждане на дома не вършат работа. Напротив – създават ни още повече напрежение и дискомфорт. Тогава възниква естествения въпрос – как да релаксираме от дългото стоене между 4-ри стени, при което единственото излизане е … до кварталния магазин? На помощ  идват ASMR видеата. Какво представляват те?

Най-общо, ASMR е терминът за усещането, което хората получават, когато гледат стимулиращи видеоклипове, или участват в други дейности – обикновено такива, които включват лично внимание. Много хора описват усещането като „изтръпвания“, които минават през гърба до главата или по гръбнака. Други казват, че усещането е дълбоко отпускащо и дори може да ги накара да заспят.

За да разберете какво имам предвид (или за да го преживеете лично), изгледайте това видео.

Е, как ви се струва? На мен лично много ми допада, защото ме кара да се отпусна и да забравя за това, което ме тревожи.

ASMR видеа – най-популярната тенденция, за която не предполагате

ASMR видеа е общото наименование на клиповете, които се срещат в YouTube. Те могат да бъдат различни видове в зависимост от ситуацията, звукът, който създават, предметите, които се включват и прочие. Например, сред най-популярните звуци в ASMR видеата са тези, които са свързани шептене. Създателите им споделят, че вероятната причина за големия интерес към тях е, че хората правят подсъзнателна асоциация с приспивна песен. Така се отпускат и забравят за всичко останало. Подобни звуци с шептене често предизвикват толкова силно спокойствие, че човек е способен да заспи.

Ако търсите различен начин да релаксирате, или се борите с безсънието безуспешно, може да опитате да послушате ASMR видеа. Открийте вашият любим звук, с чиято помощ ще се отпуснете и  ще забравите и за корона вируса, и за изолацията, и за проблемите, които са част от ежедневието ни.

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *