Изкуството да опаковаш – 7 съвета за малко и качествен багаж

Нека бъдем честни – като дами винаги пътуваме с много багаж! Но това понякога е трудно, дори невъзможно. А и идеята на пътуването е да се насладим на мястото, да опознаем културата, а не да мъкнем гардероба си, нали?

Въпреки това, няма как да не вземем достатъчно дрехи, с които ще се чувстваме комфортно. И така, оставаме на кръстопът – какво да вземем, какво да оставим, какво да не забравим? Представяме ви 7 полезни идеи за това как качествено да подберете багажа за следващото ви пътуване. Да, може да си водите записки, ще е полезно 🙂

7 съвета как майсторски да опаковаш багажа за следващото пътуване

1. Предизвикай себе си – използвай малък размер куфар/сак

Преди да слагате каквото и да било в багажа, подредете го на леглото си. Съберете всичко, което мислите, че ви е нужно. След това отстранете половината от него. Вероятно се нуждаете дори от по-малко, отколкото си мислите!

Защо да се ограничите до една чанта багаж? Замислете се само – нито ще ви се налага да я търсите в лентата с чекиран багаж (в случай, че сте взели само кабинен багаж), нито има шанс да изчезне и да останете без най-важното за пътуването ви. Лятото е чудесен момент за пътуване, защото ви трябва по-малко багаж, съответно по-малко дрехи и може да си спестите хиляди главоболия като изгубен или объркан багаж. Дори вашето пътуване да е по-дълго, винаги може да опаковате багажа така, че да заема по-малко място.
Някои авиокомпании ви позволяват да носите освен ръчен багаж и дамска чанта или чанта за лаптоп. Възползвайте се от тази възможност и опаковайте онова, което ви е нужно на борда.  Например електронна книга,маска за сън, дезинфектант за ръце или др.пътуване и багаж

Предупреждение: Обърнете внимание на ограниченията за размера на вашата авиокомпания (обикновено е написано с дребен шрифт). Ако носите повече багаж, или куфарът/сакът ви е с по-голям размер от указанията, ще ви накарат да заплатите повече. А това няма да ви хареса.

Ще пътувате дълго със самолет? Прочетете нашите 10 съвета при дълго пътуване със самолет

2. Създайте си капсулиран гардероб

Всичко е свързано с минимализма и да се придържате към основите. Гардеробът-капсула е съставен от многофункционални дрехи, които се координират добре заедно, за да можете да ги съчетавате. Когато сглобявате попълненията си, мислете за неутрални цветове или такива, които добре се комбинират (например синьо и жълто, зелено и жълто и др.) Помислете за чифт дънки, който се комбинира добре с поне 2-3 чифта ризи и/или тениски. Добавете и ефектни аксесоари като шалове, жилетки и др. По отношение на обувките – изберете удобни (особено ако ще вървите доста), ако имате официално облекло – един чифт официални, но не е задължително. Вземете и чифт резервни, които ще смените, ако нещо се случи с другите.

3. Завийте дрехите на ролце, за да заемат по-малко място

Подходящата подредба на дрехите ще помогне да спестите място в багажа. Навийте на ролца  възможно най-плътно всички дрехи, после ги подредете в багажа. Така хем няма да ви заемат място, хем няма да се мачкат.

4.Подредете съдържанието в багажа си стратегически

По-тежки предмети като обувки и дънки трябва да се поставят близо до колелата на вашия куфар/сак на колелца. След това поставете слоя с навити облекла, сгънати дрехи, и след това обемисти предмети. Максимизирайте всяко кътче чрез пълнене на обувки с чорапи, както и чашките на сутиена с бельо и други подобни. Спестете си още повече място с опаковъчни торбички или пликове за съхранение, които се компресират. Само не забравяйте, че торбичките за компресиране спестяват място, но все пак увеличават теглото на целия багаж.

съвети за подреждане на багаж

5. Не опаковайте цялата си козметика

Ако е възможно, изчакайте да получите тоалетни принадлежности на вашата дестинация. Много неща, от които се нуждаете, са достъпни и евтини в местните аптеки. Или, ако отсядате в хотел, който предлага безплатни тоалетни принадлежности – възползвайте се от това!

Ако предпочитате да носите със себе си тоалетни принадлежности, не взимайте нещата в оригиналната им опаковка. Уверете се, че не носите течности или гелове, по-големи от ограниченията, наложени от авиокомпанията. Най-добре намерете травъл сайз принадлежности, които ще ви спестят място.

6. Опаковайте комплекс за спешна помощ

Когато сме на път, всичко може да ни се случи. Бъдете подготвени – лекарства за всякакви случки, превързочни материали и всичко, което се опасявате, че може да ви се наложи.

7. Не оставяйте всичко за последния момент

За да се справите с всички тези правила, отделете си време. Инвестирайте в себе си и ще имате незабравима почивка с много приятни емоции и се надяваме, че няма да ви се наложи да изхвърляте багаж 🙂

Споделете ни вашите съвети за пътуване в коментар 🙂

 

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.