Ти откъде каза, че беше?!

Омръзна ли ви да ви питат откъде сте и защо сте тук?

В обществото съществува група от хора, които обичат да диктуват на другите къде трябва да живеят и какво трябва да правят с живота си. Обикновено не изразявам мнение в групи в социалните мрежи, защото често човек бива заклеймен и набутан в „кучи…“, защото е изразил позиция. Но този път не се въздържах…. Може би е слабост, може би е грешка, но реших да изразя позицията си по следния казус.В групата, която няма да споделя, където явно членуват масово хора, които нямат ценности и не знаят в кой век живеят, се спрягаше следното мнение: не може да живееш на място, различно от това, на което си роден. На всички хора, живеещи в столицата, трябва да им се забрани да прииждат, защото създават смут и мизерия.

Драги ми граждани (назоваващи себе си като софиянци), никой няма право да казва на друг човек къде има или няма право да живее! Живеем в свободна страна, държава, която позволява на всеки да намери щастието си, където реши. Бих ви предложила най-любезно щом не умеете да кажете нещо хубаво, просто не изразявайте мнение. А и доводите ви не са никак основателни.

Хората са различни и да мериш всички с „един аршин“ е меко казано посредствено. Не са проблеми хората, дошли в София да търсят късмета си, работа, по-добър живот. А онези, невъзпитаните, които си мислят, че всичко им принадлежи. Които не зачитат основни морални и държавни закони. Онези същите, които не почистват след домашните си любимци, изхвърлят си боклука през прозореца, паркират на места за инвалиди и прочие. Тези хора ги има навсякъде, те обаче не са от „провинцията“, голяма част от тях се имат за „софиянци“. Така че моля никой да не ми казва къде мога и къде трябва да живея. Защото животът си е мой и само аз мога да избера къде да бъда.

Ако още веднъж ме питат: „Ти откъде каза, че беше“, ще отговоря: „Оттам откъдето ти очевидно не си!“. Светът е голям и тъпаци дебнат отвсякъде. Важното е обаче да не им позволяваме да нарушават душевния ни мир, да пречат на целта ни и да замъгляват фокуса ни. Защото всеки сам избира съдбата си.

С обич и неразбиране от един „провинциален“ гражданин, който си плаща данъците, изхвърля си боклука, но ни живее там, където е роден, защото за него светът е глобален и избира да бъде, където реши!

 

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.